2019-10-29 14:37:31

Terenska nastava u Zagreb i Oroslavlje

U petak, 18. listopada 2019. godine, učenici šestih i sedmih razreda bili su na terenskoj nastavi u Zagrebu i Oroslavlju.

 U Zagrebu su prisustvovali kazališnoj predstavi „Ako kažeš, gotov si!“ u GK „Žar ptica“ koja bila poučna i zanimljiva. Predstava govori o problemu vršnjačkog nasilja i pitanjima kako prepoznati te kako se nositi s problemima, a nastala je prema tekstu Dine Vukelića u režiji Krešimira Dolenčića. Nakon odgledane predstave, uputili su se prema Oroslavlju u Park znanosti.

U Parku znanosti učenici su imali prilike razgledati i doživjeti uz stručno vodstvo interaktivne zananstvene i edukativne sadržaje. Sadržaje čine eksponati, od kojih svaki pokazuje i dokazuje zanimljive pojave iz područja geografije, fizike ili atronomije. Učenicu su na  Glazbenoj ogradi  mogli odsvirati određenu melodiju lupkanjem po cijevima, na Spiralnim adaptacijama naučili su o tromosti ljudskoga oka i doživjeli nesvakidašnje optičke iluzije gledajući u njih. Kod Zvučnih zrcala koja su udaljena 20 metara, mogli su čuti jedan drugoga, iako su šaptali. Crtić vrtić eksponat je koji stvara iluziju pokreta crtanih likova. Učenici su razgledali još i Diskove inercije, Impulsno njihalo, Labirint ogledala... Slijedilo je slobodno vrijeme i povratak u Lepoglavu.


Osnovna škola Ante Starčevića Lepoglava