2019-10-15 15:08:35

MAKE X EUROPEAN OPEN 2019.

 MakeX Robotics Competition

U subotu, 12. listopada 2019.  u Zagrebu je održano Europsko natjecanje iz robotike - MAKE X EUROPEAN OPEN  2019. To je natjecanje u naprednoj edukacijskoj robotici kao svojevrsna nadogradnja Croatian Makers Lige u organizaciji udruge IRIM.

Na završnom je natjecanju sudjelovalo 300 natjecatelja u 92 ekipe u dvije dobne skupine, mlađoj -16 ekipa (1. - 5. razred osnovne škole) i starijoj 76 ekipa (6. - 8. razred osnovne škole).

Našu školu predstavljali su  Karlo Svetec 8. b i Jan Kuća, 7. a. s mentoricom - učiteljicom informatike Nevenkom Harjač. Tema natjecanja je bila  “Zaštitnik grada” (City Guardian). Natjecatelji su programirali robote i rješavali zadatke koristeći logičko razmišljanje, strateško planiranje timova i rješavanje problema poput pomicanja objekata, praćenja linija, prepoznavanja boja, itd.

Uz prisustvo svih vodećih ljudi IRIM-A, MAKE X  je  otvorio Nenad Bakić, idejni začetnik IRIM-a, te pozvao mentore na konferenciju u sklopu projekta “STEM revolucija u zajednici” koja se odvijala za vrijeme natjecanja.

Djeca su vidljivo uživala te na taj način dokazala ono što promovira udruga IRIM a to je da znanje može biti važnije od ocjena, a da učenje može biti zabavno.

  


Osnovna škola Ante Starčevića Lepoglava