preskoči na sadržaj

Osnovna škola Ante Starčevića Lepoglava

 > Naslovnica
Događanja

Obavijest

Autor: Nevenka Harjač, 30. 6. 2022. 20:39

Republika Hrvatska

Varaždinska županija

OŠ Ante Starčevića Lepoglava

 

PODJELA SVJEDODŽBI-8.raz. 30.06.2022.u 9,00 sati

                                       -1.do 7.raz. 01.07.2022.u 9,30 sati

                                       -dopunska nastava-07.07.2022.u 9,00

DOPUNSKA NASTAVA-od 24.06.do 30.06.2022.u 8,00sati

POPRAVNI ISPIT- 23.08.2022.u 8,00 sati - pismeni dio

                         - 24.08.2022.u 8,00 sati - usmeni dio                                                                    

 [više]

Obavijest Vijest ima dokument u privitku

Autor: Nevenka Harjač, 30. 6. 2022. 10:17

ŠKOLSKA GODINA 2022./2023. 

Poštovani roditelji,

na web stranici škole, u privitku nalazi se popis obveznih udžbenika koji će se koristiti u 2022./2023. školskoj godini.

Prema odluci Ministarstva znanosti i obrazovanja, a temeljem Zakona o udžbenicima i drugim obrazovnim materijalima za osnovnu i srednju školu za školsku 2022./2023. godinu svim učenicima bit će osigurani besplatni udžbenici za obvezne i izborne predmete i radne bilježnice koje kupuje grad Lepoglava dok će nabavu ostalih dopunskih i pomoćnih nastavnih sredstava  (atlasi, likovna mapa, radni materijali za izvođenje vježbi i praktičnog rada- kutija za tehničku kulturu) financirati roditelji.

U  8. razredu kreće primjena novog kurikuluma iz predmeta Geografija te će se koristiti novi udžbenik. U ostalim razredima koristit će se rabljeni udžbenici.

 Svi udžbenici označeni su crnom bojom. Radne bilježnice označene su crvenom bojom, a dopunski materijali i pomoćna nastavna sredstva označena su zelenom bojom. Materijale označene zelenom bojom roditelji su obvezni kupiti. 

Komplete udžbenika učenici će preuzimati u školi prvog dana nastave u novoj školskoj godini. Prilikom primitka udžbenika roditelj će potpisati Izjavu o prihvaćanju obveze vraćanja udžbenika, a temeljem Naputka o načinu uporabe, vraćanja i obnavljanja udžbenika i drugih obrazovnih materijala financiranih sredstvima iz državnog proračuna. Izjavom se roditelj obvezuje da će po završetku nastavne godine vratiti školi udžbenike u uporabnom stanju, odnosno da će u slučaju gubitka ili oštećenja nadoknaditi štetu. Roditelj koji ne prihvati obvezu vraćanja udžbenika ne može ostvariti pravo na korištenje udžbenika u narednoj školskoj godini.

Popis udžbenika nalazi se u privitku.

 [više]

Podjela nagrada Vijest ima dokument u privitku

Autor: Nevenka Harjač, 27. 6. 2022. 12:53

Grad Lepoglava i ove je godine nagradio učenike i mentore koji su sudjelovali na županijskim i državnim natjecanjima. Učenici i mentori koji su osvojili prva tri mjesta na županijskim i državnim natjecanjima dobili su novčane nagrade, a ostali natjecatelji knjigu.
 
Čestitamo svim nagrađenima.
U privitku se nalazi popis nagrađenih.
 
 [više]

Pješačenje na Ravnu goru

Autor: Nevenka Harjač, 27. 6. 2022. 12:36

Zadnji nastavni dan učenici su proveli u sportskom duhu. U pratnji učitelja autobusima su stigli do Cimerplaca te nastavili pješačiti do planinarske kuće Pusti duh. Učenicima je organizirano predavanje Hrvatske gorske službe spašavanja te su mogli isprobati zip line. U potezanju užeta snage su odmjerili učenici nižih i viših razreda, a neki su odmjerili snage na nogometnom terenu.

 

 [više]

Maturalno putovanje učenika sedmih i osmih razreda

Autor: Nevenka Harjač, 27. 6. 2022. 12:33

Učenici sedmih i osmih razreda od 14. do 17. lipnja, u pratnji svojih razrednika, bili su na maturalnom putovanju. Osmaši su bili u Biogradu na Moru dok su sedmaši posjetili Istru. Uz kulturne znamenitost koje su učenici posjetili, nije nedostajalo kupanja, druženja i dobre zabave.

 

 [više]

Obavijest

Autor: Nevenka Harjač, 23. 6. 2022. 10:35

"Sportski praznici" u našoj školi

 

„Sportski praznici“ projekt je u koji su uključene 4 škole Varaždinske županiji i besplatan je za učenike. Projekt traje 5 dana i održava se u prijepodnevnim satima te postoje 4 termina koja se mogu izabrati. Za svakog učenika osigurana je majica, sendvič i voda. Sadržaji su uglavnom prema afinitetima polaznika. Svi detalji dostupni su na stranici https://sportski-praznici.skolski-sport.hr/#/. Uglavnom će aktivnosti biti na SRC Lepoglava, ali i drugim destinacijama po dogovoru i interesu, moguć je odlazak na bazene (djeca bi platila samo ulaznicu).

Znači ukoliko se još želite prijaviti, možete se javiti na viber na broj mobitela 0989377731. Prijavite se i nećete požaliti!

Ovo nije za ocjenu nego za gušt i vaše fizičko i psihičko zdravlje. 

 

Voditelji: Irena Premuž i Marko Vrtar

 

 [više]

OBAVIJEST

Autor: Nevenka Harjač, 15. 6. 2022. 22:22

Poštovani roditelji/skrbnici,

U cilju sprečavanja širenja zaraze i što duljeg održavanja nastave u školi, molimo vas da pravodobno razrednicima javljate dođe li do zaraze ili samoizolacije učenika ili unutar vašega kućanstva. Informacije su nam potrebne kako bismo na vrijeme reagirali i spriječili veće posljedice.

                                                                                             Ravnatelj:
                                                                                        Ratko Tomić, prof.
 [više]

OBAVIJEST O UPISU DJECE U 1. RAZRED OSNOVNE ŠKOLE ZA ŠK. GOD. 2022./2023.

Autor: Nevenka Harjač, 3. 6. 2022. 13:24

Poštovani roditelji,

sukladno Planu upisa djece u prvi razred osnovne škole za šk. g. 2022./2023. obavještavamo vas da će se upisi djece u prvi razred održavati 6. i 7. lipnja 2022. od 09:00 do 12:00 sati u OŠ Ante Starčevića (u prostoriji pedagoginje Silvije Koščec).

Na upis ne trebate dovoditi djecu, već može doći samo jedan roditelj koji će ispuniti Upisnicu. 

Na upis je potrebno donijeti osobni identifikacijski broj (OIB) djeteta (sukladno Pravilniku o pedagoškoj dokumentaciji i evidenciji te javnim ispravama u školskim ustanovama). 

Za sve dodatne informacije možete se obratiti psihologinji i/ili pedagoginji na broj 042/791-095.

 

 Ravnatelj

Ratko Tomić, prof.

 [više]

OBAVIJEST RODITELJIMA – Financiranje prehrane u šk. g. 2022./2023. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Nevenka Harjač, 3. 6. 2022. 12:57

Poštovani roditelji,

obavještavamo vas da Varaždinska županija prikuplja zahtjeve za financiranje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva.

Za financiranje prehrane mogu se prijaviti roditelji/staratelji koji imaju ostvareno pravo na dječji doplatak.

Stoga vas molimo da najkasnije do 10. lipnja 2022. godine do 10 sati razrednicima dostavite popunjen i potpisan zahtjev koji se nalazi u prilogu ove obavijesti. Ako imate rješenje o dječjem doplatku, molimo da ispunite zahtjev i zajedno s rješenjem dostavite razrednicima najkasnije do 10. lipnja 2022. Ako nemate rješenje, ispunite samo zahtjev i dostavite razrednicima najkasnije do 10. lipnja 2022.

Ako roditelji traže financiranje prehrane za više djece, potrebno je predati zahtjev za svako dijete.

Napomena: ostvarivanje prava na financiranje školske prehrane odnosi se samo na učenike čiji roditelji/staratelji ostvaruju pravo na dječji doplatak u Hrvatskoj tako da se zahtjevi onih koji primaju inozemni dječji doplatak neće razmatrati.

 

 [više]

Vukovar - terenska nastava

Autor: Nevenka Harjač, 2. 6. 2022. 12:03

Učenici osmih razreda u pratnji njihovih razrednica Mirjane Vusić i Martine Putanec u srijedu, 1. lipnja 2022. godine posjetili su Vukovar u sklopu projekta „Posjet učenika osmih razreda Vukovaru”.  Krenuli su u ranim jutarnjim satima.

Kada su stigli u Vukovar, najprije su posjetili Memorijalni centar Domovinskog rata Vukovar gdje im je održano i predavanje o Domovinskom ratu te je slijedio obilazak izložbenog prostora MCDR-a. Nakon kratke stanke došao je na red posjet memorijalnim mjestima gdje ih je vodičica provela kroz: Spomen-dom hrvatskih branitelja na Trpinjskoj cesti, Kukuruzni put – Put spasa, župu sv. Filipa i Jakova gdje su odgledali kratak film o napadu na Vukovar, Memorijalno groblje žrtava iz Domovinskog rata, Spomen-dom Ovčaru, masovnu grobnicu na Ovčari, Velepromet i Borovo Commerce. Nakon pauze za ručak obišli su Gradski muzej Vukovar u obnovljenom dvorcu Eltz i Muzej vučedolske kulture. S mnogo znanja učenici su se zaputili do simbola hrvatskog zajedništva - Vukovarskog vodotornja.

 

Nakon uzbudljive terenske nastave i s mnogo novog znanja učenici su se u večernjim satima vratili u Lepoglavu.

 

Jana Štefičar, 8. r.

 [više]

„40 djela ljubavi“ – Marijini obroci

Autor: Nevenka Harjač, 1. 6. 2022. 12:09

Ove korizme naša škola uključila se u humanitarnu akciju „40 djela ljubavi“, koju je organizirala humanitarna udruga Marijini obroci. Marijini obroci humanitarna je udruga nastala 1992. godine, kada su Magnus i Fergus MacFarlane-Barrow iz Škotske odlučili pomoći stradaloj djeci u ratu u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini. 2002. godine Magnus je bio u Malaviju u Africi s organizacijom Scottish International Relief gdje ga je dirnula životna priča majke koja je umirala od posljedica side okružena sa svojih šestero djece. Nakon tog susreta, Magnus je odlučio pokrenuti udrugu koja će trajno nastojati gladnoj djeci dati jedan obrok dnevno svakog školskog dana. Danas udruga hrani više od 2 milijuna najsiromašnije djece svijeta svakoga dana kad pohađaju školu u 19 najsiromašnijih zemalja svijeta.

Obvezali su se da najmanje 93 lipe od svake kune koju im doniramo potroše na humanitarni rad. Drugim riječima, jako paze da tekući troškovi budu što je moguće manji. To postižu tako da se u svim aspektima organizacije oslanjaju na volontere, potiču donacije u naturi i uslugama (npr. tisak promotivnih materijala) te ne troše novac na ništa što nije apsolutno nužno. Tako već sa 132 kune možemo osigurati da jedno dijete tijekom jedne školske godine dobiva obroke. Svaka donacija, bez obzira na veličinu, čini veliku razliku u životima gladne djece.

Kada smo se u našoj uključili u akciju, ideja je bila da svaki razred skupi donaciju za prehranu barem jednog djeteta u jednoj školskoj godini, a to bi značilo barem 16-tero djece. No skupivši 2964,50 lipa uspjeli smo pomoći 20-ak djece da svaki dan kada su u školi imaju osiguran jedan obrok na dan tijekom cijele školske godine.

„Ako ne možeš nahraniti stotinu ljudi, nahrani samo jednog čovjeka.“

„Nismo svi stvoreni da radimo velike stvari. Ali zato možemo raditi male stvari s puno ljubavi.“

                                                                                   Sveta Majka Terezija

 

 [više]

Dan škole

Autor: Nevenka Harjač, 24. 5. 2022. 12:11

Dr. Ante Starčević bio je vođa, učitelj, književnik, političar i otac domovine. Utemeljitelj je moderne hrvatske državotvorne misli i žestok borac za hrvatsku neovisnost čemu je nesebično posvetio život te je prozvan Ocem Domovine. Rođen je 23. svibnja 1823. god. u siromašnoj seoskoj obitelji u ličkom Žitniku.

Naša školi nosi ime po Anti Starčeviću te su učenici naše škole pripremili prigodan program povodom dana škole kojeg obilježavamo na dan Starčevićeva rođenja. Program su pripremili i vodili učenici četvrtih razreda, a učenike je pripremala učiteljica Vesna Gal. Osim učenika četvrtih razreda u programu su sudjelovali zboraši, tamburaši, folkloraši i najmlađi recitatori. Svojim programom uveselili su prisutne učenike i učitelje.

 

 [više]

Državno Natjecanje iz njemačkoga jezika

Autor: Nevenka Harjač, 13. 5. 2022. 08:49

Od 4. do 6. svibnja 2022. g. održano je 28. državno Natjecanje iz njemačkoga jezika. Natjecanje je provedeno u OŠ Petra Preradovića u Zadru. Svečano otvorenje natjecanja održalo se u Providurovoj palači u Zadru, dok je završetak natjecanja te dodjela nagrada za učenike i mentore održano na Sveučilištu u Zadru.

Našu školu na državnoj razini predstavljala je Alina Kramarić, učenica 8. b razreda, pod vodstvom mentorice Lorene Belač. Učenica je osvojila 3. mjesto od ukupno 11 učenika u kategoriji 2 (8. razred, izborna nastava). 

Herzlichen Glückwünsch!

  

 [više]

„Droga – reci drogi ne!“

Autor: Nevenka Harjač, 2. 5. 2022. 13:40

Policijska postaja Ivanec u suradnji s Gradom Lepoglavom, u četvrtak, 28. travnja, organizirala i održala preventivnu predstavu „Droga – reci drogi ne!“ Predstava je edukativnog karaktera, a cilj je prevencija droge na gradskom području. Glumci su na pristupačan i zanimljiv način učenicima prenijeli opasnosti i probleme koje droga predstavlja kao najveći društveni problem modernog doba. Predstava na direktan način, u živoj i duhovitoj komunikaciji, donosi i odgovore na pitanja kako mlade informirati o posljedicama uzimanja i ovisnosti drogama te kako drogi reći ne.

 

 [više]

Mini nogomet

Autor: Nevenka Harjač, 2. 5. 2022. 13:40

Županijsko polufinale u mini nogometu održano je 27. 4. 2022. na SRC Lepoglava. Organizator natjecanja je Školski sportski saveza i HNS, a na natjecanju su sudjelovali i naši nogometaši, učenici 5-ih i 6-ih razreda. Sudjelovale su 4 ekipe, konačni poredak je:

1. Ivanec

2. Kneginec

3. Lepoglava

4. Klenovnik

Čestitamo!

 

 [više]

Dan planeta Zemlje

Autor: Nevenka Harjač, 19. 4. 2022. 10:49

Dan planeta Zemlje obilježava se 22. travnja kako bi se jačala svijest ljudi prema zaštiti okoliša. Različitim događanjima i akcijama nastoji se skrenuti pozornost ljudi na opasnost koja prijeti životu na Zemlji zbog porasta globalnog onečišćenja te ih potaknuti da osvijeste problem zagađenja okoliša.

Povodom Dana planete Zemlje učenici naše škole 13. travnja su se uključili u akciju čišćenja okoliša oko škole i gradskih površina. Učenici su se na taj način podsjetili o važnosti očuvanja okoliša i prirode.

 

 

 

 [više]

Državno Natjecanje iz kemije

Autor: Nevenka Harjač, 19. 4. 2022. 10:47

 Od 5. do 8. travnja 2022. g. održano je 31. državno Natjecanje iz kemije. Natjecanje je provedeno u OŠ Antuna Gustava Matoš u Vinkovcima.

Nakon značajnih rezultata na školskom i županijskom natjecanju, našu školu na državnoj razini predstavljala je Iskra Županić, učenica 7. b razreda, pod vodstvom mentorice Ivane Rod. Učenica je ostvarila 70 bodova od ukupno 80 i time je osvojila 11. mjesto od ukupno 22 učenika  koji su sudjelovali na natjecanju u kategoriji sedmih razreda.

Čestitamo!

 [više]

Čestitka

Autor: Nevenka Harjač, 14. 4. 2022. 08:21

 [više]

Natjecanje u graničaru

Autor: Nevenka Harjač, 12. 4. 2022. 13:15

Dana 12. 4. 2022. naša škola bila je domaćin Međuopćinskog natjecanje u graničaru za 4. razrede osnovnih škola. Na natjecanju su sudjelovale ekipe iz OŠ Tužno, OŠ Kamenica i OŠ Lepoglava. Najuspješnija je bila ekipa OŠ Tužno. Čestitamo!

 

 [više]

Prikupljanje namirnica za nove sugrađane iz Ukrajine

Autor: Nevenka Harjač, 11. 4. 2022. 13:54

Učenici i djelatnici naše škole uključili su se u akciju prikupljanja najpotrebnijih prehrambenih i higijenskih namirnica za naše nove sugrađane. Svatko je donio prema svojim mogućnostima, a sve prikupljeno olakšat će svakodnevni život raseljenih Ukrajinaca. Zahvaljujemo svima koji su se uključili u akciju.

 

 [više]

Doček ukrajinskih učenika

Autor: Nevenka Harjač, 7. 4. 2022. 13:48

Svako dijete ima pravo na obrazovanje pa tako i novopridošla djeca iz Ukrajine. Naši novi sugrađani koji su na žalost morali napustiti svoje domove zbog ratnih zbivanja u njihovoj domovini krenuli su našu školu od ponedjeljka 4. 4. 2020. Dobrodošlicu su ima zaželjeli njihovi novi razrednici, učitelji, ravnatelj škole te gradonačelnik Marijan Škvarić. Grad Lepoglava osigurao im je nove školske torbe i pribor za školu, a ravnatelj škole Ratko Tomić dao je učenicima tablete za lakše snalaženje u učenje. Učenicima je omogućena pripremna nastava iz hrvatskog jezika za što lakše uključivanje u svakodnevni život i sporazumijevanje.

 

 [više]

Natjecanje iz hrvatskoga jezika Vijest ima dokument u privitku

Autor: Nevenka Harjač, 30. 3. 2022. 17:10

Županijsko Natjecanje iz hrvatskoga jezika za osnovne škole održano je 30. ožujka 2021. godine u OŠ Ante Starčevića u Lepoglavi. Na njemu je sudjelovalo četvero učenika naše škole – Manuela Bistrović, Andreja Kundija, Iskra Županić i Helena Geček.

Od 32 učenika, koliko je sudjelovalo na Natjecanju iz hrvatskoga jezika za sedmi razred, Andreja Kundija zauzela je 3., Iskara Županić 5., a Manuela Bistrović 11. mjesto. Njihova mentorica je učiteljica Ivana Vrček.

U osmom razredu natjecalo se 34 učenika. Učenica Helena Geček osvojila je 5. mjesto, a njezina  mentorica je učiteljica Mirjana Vusić.

Čestitamo našim učenicama na trudu i rezultatima!

 

U privitku se nalaze rezultati Županijskoga Natjecanja iz hrvatskoga jezika.

 

 [više]

Svjetski dan osoba s Down sindromom

Autor: Nevenka Harjač, 29. 3. 2022. 13:00

Down Syndrome International (DSI) je službeno odredio 21. ožujak kao Svjetski dan osoba s Down sindromom (WDSD). Datum simbolizira tri reprodukcije 21. kromosoma (trisomija), što je glavno genetsko obilježje osoba s Down sindromom. Svjetskim danom sindroma Down (WDSD) prvi put je obilježen u Singapuru 2006. godine. Tijekom godina mnoge organizacije širom svijeta pridružile su se ovoj proslavi kroz razne događaje i aktivnosti, tako da se danas obilježava u čitavom svijetu.

U našoj školi taj dan su obilježili učenici trećih razreda zajedno sa svojom razrednicom Valentinom Končevski. Učenici su nosili rasparene šarene čarape kao znak podrške osobama s Down sidromom.

 [više]

Odbojka u našoj školi Vijest ima dokument u privitku

Autor: Nevenka Harjač, 25. 3. 2022. 13:29

U petak 25. 3. 2022. u našoj je školi održano Međuopćinsko natjecanje u odbojci za djevojčice u dvije kategorije. U svakoj kategoriji sudjelovale su 3 ekipe: OŠ Klenovnik, OŠ Ivanec i OŠ Lepoglava. U kategoriji 5-ih i 6-ih razreda 1. mjesto osvojile su djevojčice iz Ivanca, drugo iz Lepoglave, a treće iz OŠ Klenovnik. Kod starijih djevojčica također su najuspješnije bile odbojkašice iz Ivanca dok je na drugom mjestu završila ekipa iz Klenovnika, a ne trećem iz Lepoglavu. Tako će našu skupinu na Županijskom natjecanju iz odbojke, u obje kategorije,  zasluženo predstavljati OŠ Ivanec.

U privitku možete pogledati više o  natjecanju.

 

 

 

 [više]

Radovi u voćnjaku

Autor: Nevenka Harjač, 21. 3. 2022. 13:41

Dolaskom toplijih dana započeli su radovi u školskom voćnjaku. Učenici su proteklih dana pokupili šiblje iz voćnjaka te očistili voćnjak. Učenici osmih razreda zaštitili su voćke vapnenim premazom te su na taj način zaštiti voćke od štetnika i pripremili ih za nadolazeće proljetne temperature.

 

 [više]

Županijsko natjecanje osnovnih škola u futsalu – polufinale

Autor: Nevenka Harjač, 17. 3. 2022. 20:51

Naša škola bila je domaćin Županijskog polufinala u futsalu za dječake petih i šestih razreda. Na natjecanju su sudjelovale 4 ekipe, a prve dvije ekipe plasirale su se u Županijsko finale.

Konačni poredak:

1. VI. OŠ Varaždin, voditelj Tomica Kanoti

2. OŠ Kneginec Gornji, voditelj Emerik Večerić

3. OŠ Ljubešćica, voditeljica Biserka Topolovec

4. OŠ Lepoglava, voditelj Jasmin Kokotec

 

 [više]

Županijsko natjecanje iz Informatike –Infokup 2022

Autor: Nevenka Harjač, 15. 3. 2022. 08:41

Županijsko natjecanje iz Informatike –Infokup 2022 održano je 11. ožujka 2022. godine u II. OŠ Varaždin. Naši učenici koji su  se plasirali u kategoriji Algoritmi – LOGO ostvarili su odlične rezultate ( mentorica: Nevenka Harjač):

Iskra Županić, 7. b - 1. mjesto

Luka Botković, 6.b - 1. mjesto

Marin Ferk,  6.a - 2. mjesto

Luka Baniček,  6.a - 3. mjesto

Čestitamo!

 

 [više]

Međunarodni dan žena

Autor: Nevenka Harjač, 8. 3. 2022. 13:24

Dan koji slavi ekonomska, politička i društvena dostignuća pripadnica ženskog spola – Međunarodni dan žena, širom svijeta obilježava se 8. ožujka. Ovaj dan koji ističe ravnopravnost žena i muškaraca prvi puta prigodno je obilježen 1909. godine.

Gradonačelnik Lepoglave Marijan Škvarić tom je prigodom posjetio našu školu te djelatnicama škole darovao simboličan znak pažnje, cvijet jaglaca. Također je istaknuo važnost i ulogu žena u današnjem društvu i da bez njih svijet ne bi funkcionirao.

Učiteljice Ivana Rod i Ana Daraboš izradile su mirisne sapune koje je ravnatelj Ratko Tomić uz prigodnu čestitku poklonio svim djelatnicama škole.

 

 [više]

Županijsko natjecanje iz hrvatskoga jezika Vijest ima dokument u privitku

Autor: Nevenka Harjač, 1. 3. 2022. 10:59

U privitku su tabele u kojima su označeni pozvani učenici na županijsko natjecanje.

 [više]

OBAVIJEST RODITELJIMA O TESTIRANJU UČENIKA NA COVID 19. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Nevenka Harjač, 10. 2. 2022. 08:43

Poštovani roditelji,

u privitku se nalazi OBAVIJEST  O TESTIRANJU UČENIKA NA  COVID 19, Izjava o provođenju mjere samotestiranja i Upute za uporabu SARS-CoV-2 brzog antigenskog testa.

Uz provođenje redovitog dobrovoljnog samotestiranja učenika u nastavku vam dostavljamo poveznicu za video o samotestiranju, koju je objavio Hrvatski zavod za javno zdravstvohttps://www.youtube.com/watch?v=ZU2N_cq1j-0

 

                                                                                 Ravnatelj:

                                                                                 Ratko Tomić, prof.

 [više]

Klizanje u Lepoglavi

Autor: Nevenka Harjač, 7. 2. 2022. 14:18

Učenici naše škole imali su priliku u siječnju besplatno klizati na lepoglavskom klizalištu. Na poziv Doma kulture – TKIC učenici su u pratnji učiteljice tjelesne i zdravstvene kulture naučili osnovne klizačke korake. Uživali su ponešto drugačijem satu tjelesnoga izvan školske dvorane.

 [više]

OBAVIJEST Vijest ima dokument u privitku

Autor: Nevenka Harjač, 12. 1. 2022. 10:57

Poštovani roditelji,
 
u prilogu se nalazi obavijest o cijepljenju djece protiv COVID-19. Molimo roditelje koji su zainteresirani za cijepljenje da se do petka, 14. siječnja 2022. jave razrednicima kako bismo mogli obavijestiti liječnicu školske medicine.
 
 
Silvija Koščec
mag. educ. philol. croat., mag. paed.
 [više]

Projekt “Mi možemo”

Autor: Nevenka Harjač, 12. 1. 2022. 10:19

Od početka školske godine 2021./2022. naša je škola ponovno uključena u projekt koji je usmjeren osiguravanju pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama kojima je osnivač Varaždinska županija. Riječ je o projektu „Mi možemo“ koji provodi Varaždinska županija, a kojem je svrha pružiti potporu uključivanju učenika s teškoćama u razvoju u osnovnoškolske i srednjoškolske odgojno-obrazovne ustanove s ciljem osiguranja uvjeta za poboljšanje njihovih obrazovnih postignuća, uspješniju socijalizaciju i emocionalno funkcioniranje. Projekt je vrijedan 4.348.972,80 kn, a sufinanciraju ga Europski socijalni fond i Varaždinska županija.

Zahvaljujući ovom projektu u školi su zaposlene četiri osobe na mjestu pomoćnika u nastavi za četvero učenika. Tijekom dosadašnje provedbe projekta uočeni su pozitivni rezultati što potvrđuje svrsishodnost projekta.

 

 

 [više]

Čestitka

Autor: Nevenka Harjač, 21. 12. 2021. 11:00

 [više]

Skupljanje namirnica za potrebite

Autor: Nevenka Harjač, 21. 12. 2021. 10:54

Učenici i djelatnici naše škole po sudjelovali su u akciji prikupljanja prehrambenih i higijenskih artikala za socijalnu samoposlugu „Kruh svetog Antuna Varaždin“. Cilj ove akcije je povećanje socijalne osjetljivosti za potrebe ljudi i obitelji koji imaju malo ili nemaju ništa. Inače, socijalna samoposluga je volonterski projekt Franjevačkog svjetovnog reda i Franjevačke mladeži pokrenut 17. 12. 2013. g. koji je organiziran na način da osobe daruju prehrambene i higijenske artikle koji se zatim uručuju socijalno najugroženijim pojedincima i obitelji.

Također, prikupljali su se artikli i za Gradsko društvo Crvenog križa Ivanec koji će  prikupljene artikle podijeliti najugroženijima s područja lepoglavskog kraja.

Zahvaljujemo svima koji su svojim doprinosom pripomogli ovoj akciji kako bi socijalno osjetljivim skupinama uljepšali božićne i novogodišnje dane.

 

 [više]

Čitanjem do zvijezda

Autor: Nevenka Harjač, 20. 12. 2021. 12:05

Na čitalačko putovanje u 13. sezoni Nacionalnog projekta za poticanje čitanja i promicanje kulture čitanja - Natjecanje u znanju i kreativnosti „Čitanjem do zvijezda“ uputilo se šest učenica viših razreda. Za natjecanje pripremale su se čitajući Tajni vrt autorice Frances Hodgson Burnett,  Vještice autora Roalda Dahla i  Dom gospođice Peregrine za čudnovatu djecu autora Ransoma Riggsa.

Natjecanje je održano 17. 12. 2021. godine u školskoj knjižnici. Najuspješnije učenice su Petra Škalec, 6. razred, Andreja Kundija, 7., razred i Martina Marković, 7. razred.  Osvajanjem najvećeg broja bodova učenice su si osigurale prolazak na županijsko natjecanje.

Čestitke!

 [više]

Božićna priredba

Autor: Nevenka Harjač, 14. 12. 2021. 10:13

U nastavku možete pogledati  božićnu priredbu OŠ Ante Starčevića Lepoglava:

 

 

 [više]

Medeni dan

Autor: Nevenka Harjač, 10. 12. 2021. 08:36

Programom Školskog medenog dana želi se promovirati med lokalnih proizvođača (med s hrvatskih pčelinjaka) te podignuti svijesti djece o potrebi konzumacije domaćih poljoprivrednih proizvoda. U našoj školi Školski medeni dan obilježili smo tako što su učenici prvih razreda dobili med zapakiran u „Nacionalnu staklenku za med“. Učenici su pobliže upoznati o važnosti pčelarstva za sveukupnu poljoprivredu i bioraznolikost na Zemlji te su uz med podijeljene edukativne slikovnice „Pčelica Jelica i medo Edo” kao početna osnova za upoznavanje pčelarstva.

             

 [više]

Sveti Nikola i Krampus

Autor: Nevenka Harjač, 6. 12. 2021. 13:42

Našu školu 6. 12. posjetili su Krampus i Sveti Nikola.  Sveti Nikola i Krampus već nekoliko stoljeća obilaze djecu diljem svijeta. Iako je Krampus pokušao uplašiti djecu i Svetog Nikolu, nije uspio u svojem naumu, djeca su ga otjerala pjesmom i svojim dobrim ponašanjem. Sveti Nikola je razveselio sve učenike škole poklonivši im paketiće slatkiša koje je i ove godine osigurao Grad Lepoglava. Učenici nižih razreda zahvalili su Svetom Nikoli na slatkim paketićima i obećali mu da će još više učiti, biti dobri i poslušni.

 

 

 [više]

Informatičko natjecanje Dabar u OŠ Ante Starčevića Lepoglava

Autor: Nevenka Harjač, 6. 12. 2021. 12:46

Natjecanje iz informatike i računalnog razmišljanja Dabar održano je u našoj školi od 8. do 12. studenoga 2021. na CARNET-ovom sustavu Loomen.

Republika Hrvatska je od 2016. godine uključena u međunarodnu inicijativu Bebras (Dabar) koja promiče informatiku i računalno razmišljanje među učiteljima i učenicima, ali i u široj javnosti. Dabar je osmišljen kako bi se svoj djeci omogućilo jednostavno sudjelovanje kroz online natjecanje, koje se sastoji od niza izazovnih zadataka osmišljenih od strane stručnjaka iz pedesetak zemalja. Na natjecanje se prijavilo 679 škola. Natjecanje ima pet kategorija, a učenici rješavaju 12 zadataka uz vremensko ograničenje od 40 minuta.

Ciljevi natjecanja su širenje i popularizacija računalstva i informatike, razvoj računalnog razmišljanja kod učenika te usporedba znanja iz područja računalnih znanosti i informacijskih tehnologija između učenika u Hrvatskoj i Svijetu. Zadaci su osmišljeni tako da potiču logičko razmišljanje, primjenu temeljnih informatičkih koncepata te razvoj različitih strategija rješavanja. Natjecanje se organizira u 5 kategorija: MikroDabar za učenike 1. i 2. razreda OŠ, MiliDabar za učenike 3. i 4. razreda OŠ, KiloDabar za učenike 5. i 6 razreda OŠ i MegaDabar za učenike 7. i 8. razreda OŠ. Iz naše škole sudjelovali su učenici od 3. do 8. razreda zajedno s učiteljicom Informatike Nevenkom Harjač. Zadatke su rješavali na satovima Informatike. Učenici su se rado odazvali na ovaj projektni zadatak. Za sudjelovanje svaki natjecatelj je dobio zahvalnicu.

Čestitke svim učenicima!

 

 [više]

Natjecanje SUDOKU

Autor: Nevenka Harjač, 6. 12. 2021. 11:06

Eduardo Funtek i David Županić, učenici OŠ Ante Starčevića Lepoglava, uspješni u rješavanju SUDOKU zadataka

      Nakon Školskog natjecanje učenika osnovnih i srednjih škola u rješavanju SUDOKU zadataka, održanog 25. listopada 2021. godine, dvojica naših učenika 4. razreda pozvani su na Regionalno natjecanje.

      Naši bistri, marljivi i uporni četvrtaši, Eduardo Funtek i David Županić, nakon izvrsnih rezultata na Školskom natjecanju, ponovili su uspjeh i 13. studenoga 2021. godine na Regionalnom natjecanju gdje su od tri regije na nivou Republike Hrvatske, u regiji Zagreb, ostvarili 6. i 17. mjesto u kategoriji „Bistrići“ između 98 pozvanih natjecatelja. Natjecanje se bodovalo i ekipno gdje su, iako su sudjelovali samo dvojica, osvojili 6. mjesto.

     Projekt Sudoku natjecanja održava se s ciljem razvoja vještina rješavanja logičkih i problemskih zadataka kod djece i mladih. Nositelj i organizator natjecanja je Hrvatska Mensa uz podršku Agencije za odgoj i obrazovanje. Mentorica učenicima bila je učiteljica Vesna Gal, a predsjednica Povjerenstva za provedbu natjecanja profesorica Gordana Perković.

Čestitke malim „Bistrićima“!

 

 [više]

Dan sjećanja na žrtve Domovinskoga rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje

Autor: Nevenka Harjač, 18. 11. 2021. 10:29

U našoj školi obilježen je Dan sjećanja na žrtve Vukovara i Škabrnje. S obzirom na epidemiološku situaciju i nemogućnost održavanja programa u holu škole, svaki je učitelj na početku prvog sata razgovarao s učenicima o vukovarskoj tragediji i stradanjima koja su se u Vukovaru dogodila 1991. godine. Učenici su također pogledali dokumentarni film  Od toga dana...koji tematizira stradavanje djece u Domovinskome ratu. U holu škole učenici likovne grupe prigodno su uredili pano koji u slikama priča priču o gradu heroju.

Siniša Glavašević: „Morate iznova graditi. Prvo svoju prošlost, tražiti svoje korijenje, zatim svoju sadašnjost, a onda, ako vam ostane snage, uložite je u budućnost. I nemojte biti sami u budućnosti. A grad, za nj ne brinite, on je sve vrijeme bio u vama. Samo skriven. Da ga krvnik ne nađe. Grad - to ste vi.“

 

 [više]

Draga domača rieč

Autor: Nevenka Harjač, 11. 11. 2021. 12:46

U kinodvorani Ivanec u petak 5. studenog, održana je završna priredba 41. kajkavskog književnog natječaja Draga domača rieč. Natječaj i završnu priredbu organizirala je Gradska knjižnica i čitaonica „Gustav Krklec“ kao jedan od događaj u Mjesecu hrvatske knjige. Na ovogodišnji natječaj pristigle su 204 pjesme, 38 odraslih autora i 77 učenika iz škola s kajkavskog govornog područja. U Zbornik je uvrštena pjesma Bedijenec, rad naše učenice Andreje Kundija.

U središnjem programu priredbe nastupile su učenice naše škole, Andreja Kundija, Martina Marković i Emili Pavleković s igrokazom Pri dktoru, rad naše umirovljene učiteljice Štefanije Dretar. Također, Emili Pavleković je izvela autorski monolog Priča jesenskog škrljaka, a Andreja Kundija otpjevala je dvije pjesme.

Čestitamo na uspjehu!

 

 [više]

Čitateljsko druženje u školskoj knjižnici

Autor: Nevenka Harjač, 10. 11. 2021. 08:29

U večernjim satima 29. 10. 2021. u školskoj knjižnici održan je čitateljski susret Tulum s(l)ova. Zaljubljenici u čitanje u ugodnom okruženju druženje su  započeli donošenjem pravila ponašanja i motivacijskim igrama. Pantomimom su pokušali  dočarati naslove književnih djela, a igrom Pogodi tko sam otkriti likove u književnim djelima. Okušali su se i u stvaranju priče igrom Riječ – rečenica – tekst.

Najzanimljiviji dio večeri je ceremonijalno čitanje. U polumraku, uz svjetlo svijeća i baterijskih lampi, učenici i učiteljice jedni drugima su čitali vlastiti odabir pjesama, romana, pripovijedaka.

Nakon predaha i okrijepe uslijedila je radionica kreativnog pisanja i izrada plakata.

U veselom raspoloženju druženje je brzo prošlo, učenici su puni pozitivnih dojmova izrazili želju za što skorijim susretom.

 

 [više]

OBAVIJEST

Autor: Nevenka Harjač, 5. 11. 2021. 11:35

Poštovani učenici i roditelji,

obavještavamo vas da se od ponedjeljka, 8. 11. 2021. nastava za sve učenike od 1. do 8. razreda odvija u školi.  

 

                                                       Ravnatelj: Ratko Tomić, prof.

 [više]

Košarkaški kamp

Autor: Nevenka Harjač, 3. 11. 2021. 18:23

U našoj školskoj dvorani za vrijeme kratkih jesenskih praznika KK Lepoglava organizirao je Košarkaški kamp za školsku djecu u trajanju od 3 dana. Kamp se održava od 2. do 4. 11. u popodnevnim satima. Uz igru, druženje i zabavu i angažman košarkaških trenera i učiteljica TZK, učenici su učili elemente košarke te dobili motivaciju za daljnjim bavljenjem sportom.

 

 

 [više]

Skupljanje namirnica

Autor: Nevenka Harjač, 26. 10. 2021. 13:21

Učenici i djelatnici naše škole po sudjelovali su u akciji prikupljanja prehrambenih i higijenskih artikala za socijalnu samoposlugu „Kruh svetog Antuna Varaždin“. Cilj ove akcije je povećanje socijalne osjetljivosti za potrebe ljudi i obitelji koji imaju malo ili nemaju ništa. Akcija se provela na način da je svaki učenik ili djelatnik škole prema svojim mogućnostima darovao prehrambene ili higijenske artikle. Inače, socijalna samoposluga je volonterski projekt Franjevačkog svjetovnog reda i Franjevačke mladeži pokrenut 17. 12. 2013. g. koji je organiziran na način da osobe daruju prehrambene i higijenske artikle koji se zatim uručuju socijalno najugroženijim pojedincima i obitelji.

Zahvaljujemo svima koji su svojim doprinosom pripomogli ovoj akciji kako bi socijalno osjetljivim skupinama uljepšali dane.

     

 [više]

Dan kravate

Autor: Nevenka Harjač, 18. 10. 2021. 13:24

U našoj je školi 18. listopada obilježen Dan kravate koji se obilježava s ciljem promicanja kravate kao dijela hrvatske, europske i svjetske kulturne baštine te posebnog medija komunikacije. Toga dana učenici i djelatnici škole nosili su kravate ili marame. Kravata, odjevni predmet koji je u upotrebi već desetljećima, jedini je hrvatski simbol univerzalno poznat i cijenjen, a prepoznatljiv je i na svjetskoj razini. Simbol je otmjenosti i muške kulture odijevanja, ali ju u odijevanju sve više koriste i žene.

 

 [više]

Tjedan školskog doručka

Autor: Nevenka Harjač, 12. 10. 2021. 13:41

Doručak je za školsku djecu najvažniji obrok u danu, a u našoj školi djeca svaki dan imaju mogućnost jesti doručak. Od 2020. godine svakog listopada uoči Svjetskog dana hrane obilježava se Tjedan školskog doručka, ove je godine to od 12. - 16. 10. Tjedan je pokrenut da se podigne svijest o važnosti nutritivno bogatog doručka. Učenici naše škole imat će prilike jesti zobene pahuljice s jabukama, zljevku od tikvica te namaz od sira i oraha. Nadamo se da će nakon Tjedna školskog doručka još više djece uvidjeti važnost svakodnevnog  konzumiranja zdravog doručka.

 [više]

Dan kruha i dan zahvalnosti za plodove zemlje

Autor: Nevenka Harjač, 12. 10. 2021. 13:36

Dan kruha i dan zahvalnosti za plodove zemlje obilježavaju se svake godine tijekom mjeseca listopada. Prije pandemije COVID-a 19 učenici su u školu donosili kruh, peciva, kolače i jesenske plodova, no ove godine obilježili smo ga na nešto drugačiji način. Učiteljice Gabrijela Belčić i Josipa Samaržija-Mežnarić su uz pomoć učenika uredile jesenski kutak koji krasi ulaz u školu te na simboličan način obilježile zahvalnost za jesenske plodove.

 

 [više]

Stručno usavršavanje učitelja i djelatnika

Autor: Nevenka Harjač, 11. 10. 2021. 12:06

Učitelji i djelatnici naše škole imali su stručno usavršavanje u Istri i na Kvarneru. Posjetili su centre hrvatskog glagoljaštva, Roč i Hum te grad Motovun. Gradić Roč spomenik je kulture u kojemu su pronađeni ostaci glagoljice, Ročki glagoljaški abecedarij, freske i grafiti iz 14. i 15. stoljeća te iz Roča počinje Aleja glagoljaša, a završava u najmanjem gradu na svijetu, Humu. Osim što ima titulu najmanjeg grada na svijetu, uz Hum se veže legenda da su ga izgradili divovi. Nakon obilaska Huma, uputili su se prema najbolje sačuvanoj srednjovjekovnoj utvrdi koja se nalazi u gradu Motovunu. Iz srednjovjekovnog Motovuna pruža se pogled na dolinu rijeke Mirne. U Opatiji su prošetali Lungomareom, parkom Angiolinom te vidjeli neke od znamenitosti Opatije.

 

 [više]

Dan učitelja

Autor: Nevenka Harjač, 7. 10. 2021. 13:59

U cijelom svijetu 5. listopada obilježava se Dan učitelja. Taj je dan obilježen i u našoj školi. Većtradicionalno školu je posjetio gradonačelnik Marijan Škvarić koji je učiteljima čestitao njihov dante istaknuo važnost njihova posla naglasivši pritom da je učiteljski posao jedan od najvažnijih zasveukupan razvoj društva.
Cilj Dana učitelja je isticanje važnosti rada učitelja i nastavnika i njihov utjecaj na razvoj društva,stoga se taj dan obilježava u više od 100 zemalja svijeta. Proglasio ga je UNESCO 1994. godine u spomen na isti datum 1966. godine kada je potpisana Preporuka o statusu učitelja.

 

 [više]

Terenska nastava – Aquatika (Karlovac) i Muzej iluzija (Zagreb)

Autor: Nevenka Harjač, 5. 10. 2021. 08:47

Učenici osmih razreda 1. listopada, zajedno sa svojim razrednicama, odradili su terensku nastavu u Karlovcu i Zagrebu.

U Karlovcu su uz stručno vodstvo razgledali jedini potpuno slatkovodni akvarij u Republici Hrvatskoj. Mogli su naučiti mnogo toga o vrstama slatkovodnih riba koje se tamo nalaze, a neke od njih su: mladica, lipljen, potočna pastrva, primorski pijor, šaran, mrena, podust, som, deverika, bodorka, štuka, grgeč, bolen, uklija, crvenperka, …

Nakon zanimljivog razgledavanja i predavanja, slijedio je put do Zagreba gdje su razgledali Muzej iluzija. Muzej sadrži više od 70 eksponata: iluziju stolice, kaleidoskop, optičke iluzije, holograme, iluziju udubljenog lica, stol klonova, varljivo prstenje, gramofone, sobu ogledala itd. U Muzeju su učenici imali priliku proučiti i razgledati sve eksponate te su se mogli dobro zabaviti.

Kući su se vratili puni lijepih uspomena iz Karlovca i Zagreba.

Helena Geček, 8.a

 [više]

Terenska nastava – Nacionalni park Plitvička jezera

Autor: Nevenka Harjač, 4. 10. 2021. 14:54

Plitvička jezera najstariji su i najveći nacionalni park Republike Hrvatske. Svojom iznimnom prirodnom ljepotom ovo je područje oduvijek privlačilo zaljubljenike u prirodu pa je već 8. travnja 1949. godine proglašeno prvim nacionalnim parkom u Hrvatskoj. Proces osedravanja, kojim se formiraju sedrene barijere i stvaraju jezera, predstavlja jedinstvenu univerzalnu vrijednost zbog koje su Plitvička jezera dobila međunarodno priznanje 26. listopada 1979. godine, upisom na UNESCO-ov Popis svjetske baštine.

Učenici šestih i sedmih razreda, u pratnji svojih razrednika, 1. listopada odradili su terensku nastavu na Plitvičkim jezerima. Prije odlaska učenika, učitelji su pripremili ciljane zadatke koje su učenici odradili za pojedine predmete. Na takav način učenici kroz zabavu i opušteniju atmosferu usvajaju nova znanja i vještine.

 

 [više]

TERMINI TESTIRANJA ZA CENTRE I PROGRAME IZVRSNOSTI VARAŽDINSKE ŽUPANIJE

Autor: Nevenka Harjač, 29. 9. 2021. 13:02

Nakon zaprimljenih prijava, voditelji centara i programa izvrsnosti Varaždinske županije e-mailom će kandidate obavijestiti o vremenu i načinu testiranja za ulaz u neki od centara pa molimo učenike i roditelje da provjeravaju e-mail adrese koje su naveli u prijavi. Donosimo pregled termina testiranja PO DATUMIMA:

ROBOTIKA:

 • 27. rujna 2021 u 17 sati I. OŠ Varaždin kabinet robotike  2 razredi OŠ
 • 27. rujna 2021 u 18 sati I. OŠ Varaždin kabinet robotike 3 razredi OŠ
 • 27. rujna 2021 u 20 sati I. OŠ Varaždin kabinet robotike 4 razredi OŠ
 • 28. rujna 2021 u 17 sati I. OŠ Varaždin kabinet robotike 5 razredi OŠ
 • 28. rujna 2021 u 19 sati I. OŠ Varaždin kabinet robotike   6 razredi OŠ
 • 28. rujna 2021 u 20 sati I. OŠ Varaždin kabinet robotike 7 razredi OŠ
 • 29. rujna 2021 u 17 sati I. OŠ Varaždin kabinet robotike 8 razredi OŠ
 • 29. rujna 2021 u 19 sati I. OŠ Varaždin kabinet robotike srednjoškolci

HRVATSKI JEZIK – OSNOVNA ŠKOLA

 • od 28.9. do 5.10. online

PODUZETNIŠTVO:

 • od 30.9. do 2.10. online

CENTAR ZA NOVE TEHNOLOGIJE

 • od 1.do 5.10. online

HRVATSKI JEZIK  - SREDNJA ŠKOLA

 • 1.10. U 17:00 sati online Jezična i Kajkavska radionica
 • 2.10. u 9:00 sati Medijska radionica - uživo, u Elektrostrojarskoj školi Varaždin, u studiju Prve školske televizije

MATEMATIKA

 • 2.10. u 9:00 sati u Strojarskoj i prometnoj školi Varaždin

ASTRONOMIJA - SREDNJA ŠKOLA

 • 2.10. u 9:00 sati u Elektrostrojarskoj školi Varaždin

KEMIJA

 • 2.10. u 12:00  sati online

LIKOVNA UMJETNOST – NIŽI RAZREDI OŠ

 • 2.10. u Srednjoj strukovnoj školi Varaždin

FIZIKA

 • od 2.10. do 6.10. online

INFORMATIKA – SREDNJE ŠKOLE

 • 6. i 7.10. online u 17:00 I 18:00 sati

NACIONALNA POVIJEST

 • 8.10. u 17:00 sati online

BIOLOGIJA

 • 9.10. u 10:00 sati online

ŠAH

 • 9.10. od 8:00 do 10: 00 sati u Prvoj gimnaziji Varaždin

INFORMATIKA – OSNOVNE ŠKOLE

 • 9.10. od 10:00 do 12:00 sati online

LIKOVNA UMJETNOST – VIŠI RAZRED OŠ I SREDNJOŠKOLCI

 • 9.10. u Srednjoj strukovnoj školi Varaždin

ASTRONOMIJA – OSNOVNA ŠKOLA

 • 9.10 u 12:00 sati online
 [više]

Europski tjedan sporta

Autor: Nevenka Harjač, 25. 9. 2021. 22:54

Europski tjedan sporta (ETS) je inicijativa Europske komisije za promicanje sporta i tjelesne aktivnosti diljem Europe koja se 2021. godine održava sedmi put.

Učenici naše škole u četvrtak 23. rujna obilježili su Europski tjedan sporta.  Učenici prvog i drugog razreda trčali su dionicu dugu 300 metara, a učenici trećeg i četvrtog razreda dionicu dugu 400 metara.  Djevojčice od petog do osmog razreda trčale su na stazi dugoj 600 metara, a dječaci na stazi duljine 800 metara. Najboljima od njih pripale su medalje. Čestitamo!

Rezultati:

NIŽI RAZREDI:

1. razred cure

 1. Pia Žulić (1.12)
 2. Mirna Barlek (1.13)
 3. Sofija Pavleković (1.18)

                         1. razred dečki

 1. Gabrijel Svetec (1.14)
 2. Erik Ježovita (1.15)
 3. Ozren Laljek (1.16)

2. razred cure

 1. Sara Komes (1.07)
 2. Ana Culjak (1.13)
 3. Janja Marković (1.16)

2. razred dečki

 1. Lovro Koračević (1.07)
 2. Edo Belcar (1.09)
 3. Jona Hojsak (1.10)

                     3. razred cure

 1. Elena Barač (1.33)
 2. Vanesa Šobak (1.43)
 3. Nika Ferk (1.47)

                      3. razred dečki

 1. Viktor Čretni (1.31)
 2. Luka Čretni (1.41)
 3. Karlo Jamnić (1.42)

4. razred cure

 1. Afrodita Botković (1.35)
 2. Lea Furdi (1.38)
 3. Iris Koračević (1.44)

4. razred dečki

 1. Marijano Mošocki (1.28)
 2. Eduardo Funtek (1.34)
 3. Vilim Juren (1.40)

VIŠI RAZREDI:

5. razred cure

 1. Marinela Golubić (2.27)
 2. Lejla Držaić (2.35)
 3. Lorena Barlek (2.49)

5. razred dečki

 1. David Komes (3.17)
 2. Vinko Dubovečak (3.18)
 3. Leon Latin (3.42)

6. razred cure

 1. Lota Kelemen (2.21)
 2. Dora Cerovčec (2.27)
 3. Lena Dubovečak (2.50)

6. razred dečki

 1. Marin Ferk (2.55)
 2. Patrik Bistrović (3.00)
 3. Luka Štefanek (3.07)

7. razred cure

 1. Manuela Bistrović (2.25)
 2. Emili Pavleković (2.35)
 3. Gabrijea Furjan (2.46)

7. razred dečki

 1. Karlo Botković (3.19)
 2. Lovro Kramarić (3.25)
 3. Patrik Ježovita (3.41)

8. razred cure

 1. Marisa Funda (2.31)
 2. Petra Hodić (3.04)
 3. Iva Berlić (3.07)

8. razred dečki

 1. Jakov Risek (3.24)
 2. Dominik Bogadi (3.25)
 3. David Štefanek (3.28)

 

 [više]

Predstavljanje glazbenih instrumenata

Autor: Nevenka Harjač, 24. 9. 2021. 11:08

Učenicima 5-ih i 6-ih razreda predstavljeni su puhaći instrumenti i udaraljke. Instrumente su učenicima predstavili profesori glazbe koji se i profesionalno bave glazbom, a to su Nikola Zver, prof, Želimir Dubovečak, prof., Dorijan Vrović te inicijator i voditelj programa dr. sc. Vjeran Ježek. Cilj predstavljanja je bio da se što više učenika besplatno uključi u glazbene programe u kojima će učenici naučiti svirati neke od ponuđenih instrumenata te nastaviti njegovati tradiciju limene glazbe u Lepoglavi.

 

 [više]

Dora – državna prvakinja u plesu

Autor: Nevenka Harjač, 21. 9. 2021. 12:34

Dora Dumešić učenica je 4. a razreda. Plesom se počela baviti sredinom 2020. godine, plesnu školu pohađa u Plesnom klubu TAKT Varaždin. Na treninge Dora odlazi u Varaždinu 3 – 4 puta tjedno, a kada su pripreme za državna prvenstva i turnire čak i do 5 - 6 puta tjedno. Dora je prvi puta nastupala 26. 6. 2021 na Državnom prvenstvu Republike Hrvatske u latino – američkim plesovima u Koprivnici. Dori je ujedno ovo bilo prvo plesno natjecanje u Hrvatskom sportskom plesnom savezu. Osvojila je 1. mjesto i naslov državne prvakinje za kategoriju mlađih osnovaca za 2021. godinu, te 1. mjesto u apsolutnoj/”open solo” kategoriji ostavljajući iza sebe natjecateljice sa mnogo više iskustva te sa sudjelovanjem na prethodnim državnim prvenstvima. Posljednje natjecanje na kojem je Dora  nastupila održano je 10. 9. u Osijeku, Dora je ponovo doplesala do svojeg drugog naslova državne prvakinje u ovoj godini te tako osvojila titulu državne prvakinje u kombinaciji 10 plesova za kategoriju mlađih osnovaca za 2021. godinu. Čestitamo!

 

 [više]

Sigurno u prometu

Autor: Nevenka Harjač, 20. 9. 2021. 12:03

I ove su godine djelatnici policije posjetili prve razrede. S obzirom na to da smo s početkom školske godine dobili i nove sudionike u prometu, policajac iz Policijske postaje Ivanec je učenicima objasnio na koji se način moraju ponašati u prometu te im je skrenuo pažnju na važnost nošenja reflektirajućih prsluka koje su svi prvašići dobili prvog dana nastave. Učenici su predavanje slušali vani zbog epidemiološke situacije vezane uz COVID 19. Na kraju predavanja učenici su dobili prigodne poklončiće.

 

 [više]

Obilježavanje Hrvatskog olimpijskog dana i Međunarodnog „fair play” dana

Autor: Nevenka Harjač, 13. 9. 2021. 12:56

Hrvatski olimpijski dan poznat pod skraćenim nazivom HOD, posvećen datumu utemeljenja HOO-a, 10. rujna, danas je opće prihvaćena manifestacija koja promiče važnost bavljenja sportskom aktivnošću, olimpijska načela izvrsnosti u svakom području, razumijevanje, mir i solidarnost među ljudima kao sastavnice olimpijskog djelovanja.

Hrvatski fair play odbor (HFPO), čiji su osnivači Hrvatski olimpijski odbor i Hrvatski zbor sportskih novinara (HZSN), već petnaestak godina djeluje na promociji i poticanju aktivnosti fair playa u sportu, kao i u svakodnevnom životu, u suradnji s Europskim fair play pokretom (EFPM) i Međunarodnim odborom fair playa (CIFP). Hrvatska se 7. rujna i ove godine pridružuje brojnim europskim državama (Belgija, Slovenija, Slovačka, Austrija, Mađarska i dr.) koje tog datuma po drugi put obilježavaju Međunarodni fair play dan.

Naša škola tradicionalno svake godine obilježava Hrvatski olimpijski dan, a posljednje dvije godine i Međunarodni „fair play” dan. Ove godine obilježili smo oba dana 10. rujna, šetnjom dugom 5.5 km od škole kroz središte grada, uz rijeku Bednju i natrag do škole. Sudjelovali su svi učenici od 1. do 8. razreda te njihovi učitelji.

 

 

 [više]

Prvi dan škole

Autor: Nevenka Harjač, 6. 9. 2021. 20:02

U ponedjeljak 6. rujna započela je nova nastavna godina. Sve učenike i učitelje pozdravili su gradonačelnik Marijan Škvarić, ravnatelj škole Ratko Tomić i župnik Nenad Piskač. Zaželjeli su im sretan i uspješan početak nove nastavne godine. Učenici od drugog do osmog razreda, u pratnji svojih razrednika, uputili su se u svoje učionice gdje su ih dočekale besplatne knjige i radne bilježnice.

Učenici prvih razreda u pratnji svojih roditelja stigli su u školu u 10:30 sati. Učenici viših razreda dočekali su ih prigodnim programom, a zatim je učenike i njihove roditelje pozdravio ravnatelj škole prof. Ratko Tomić i gradonačelnik Lepoglave Marijan Škvarić. Nestrpljive prvoškolce u njihove razrede prozvali su učitelj Ivan Bešlić (1. a) i učiteljica Martina Brežni (1. b).

 

 

 [više]

Upisi učenika u Centre izvrsnosti Varaždinske županije za školsku godinu 2021./2022. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Nevenka Harjač, 6. 9. 2021. 09:56

Ovogodišnji upisi učenika u Centre izvrsnosti Varaždinske županije za školsku godinu 2021./2022. odvijat će se elektroničkim putem. Kako bi svi učenici i roditelji bili informirani o programima koji se izvode u Centrima izvrsnosti, pripremljena je brošura s informacijama o svakom Centru ili Programu s poveznicama na mrežne stranice Europskog centra za darovite www.civz.hr gdje je dostupan detaljan opis programa ili radionica koji se u pojedinom Centru/Programu izvode.

 

Online prijave učenika za Centre izvrsnosti traju od 6. do 20. rujna 2021. godine putem poveznice https://docs.google.com/forms/d/1Cjej6kSUG4TR5VYGirI8fBl-PYAWNiZ5JJmkoh9GiWw/edit?usp=sharing

 

Zaključna testiranja učenika provodit će se od 27. 9. do 2. 10. 2021. godine, a nastava u Centrima izvrsnosti počinje 23. listopada 2021. godine.

U prilogu možete pročitati brošuru o Centrima izvrsnosti Varaždinske županije.

 [više]

OBAVIJEST

Autor: Nevenka Harjač, 18. 8. 2021. 11:32

REPUBLIKA HRVATSKA

VARAŽDINSKA ŽUPANIJA

OŠ ANTE STARČEVIĆA LEPOGLAVA

 

NASTAVA U ŠKOLSKOJ GODINI 2021./2022. POČINJE 06.09.2021. ( ponedjeljak)

 

-2. do 8.razred u 9,00 sati

-1. razred u 10,30 sati

                                                                                                           Ravnatelj:

Ratko Tomić, prof.

 [više]

Obavijest Vijest ima dokument u privitku

Autor: Nevenka Harjač, 5. 7. 2021. 16:28

ŠKOLSKA GODINA 2021./2022. 

Poštovani roditelji,

na web stranici škole, u privitku nalazi se popis obveznih udžbenika koji će se koristiti u 2021./2022. školskoj godini.

Prema odluci Ministarstva znanosti i obrazovanja, a temeljem Zakona o udžbenicima i drugim obrazovnim materijalima za osnovnu i srednju školu za školsku 2021./2022. godinu svim učenicima bit će osigurani besplatni udžbenici za obvezne i izborne predmete i radne bilježnice koje kupuje grad Lepoglava dok će nabavu ostalih dopunskih i pomoćnih nastavnih sredstava  (atlasi, likovna mapa, radni materijali za izvođenje vježbi i praktičnog rada- kutija za tehničku kulturu) financirati roditelji.

U 4. i 8. razredu kreće primjena novih kurikuluma i koristit će se novi udžbenici( osim iz predmeta Geografija, Biologija, Kemija i Fizika). U ostalim razredima koristit će se rabljeni udžbenici.

 Svi udžbenici označeni su crnom bojom. Radne bilježnice označene su crvenom bojoma dopunski materijali i pomoćna nastavna sredstva označena su zelenom bojom. Materijale označene zelenom bojom roditelji su obvezni kupiti. 

Komplete udžbenika učenici će preuzimati u školi prvog dana nastave u novoj školskoj godini. Prilikom primitka udžbenika roditelj će potpisati Izjavu o prihvaćanju obveze vraćanja udžbenika, a temeljem Naputka o načinu uporabe, vraćanja i obnavljanja udžbenika i drugih obrazovnih materijala financiranih sredstvima iz državnog proračuna. Izjavom se roditelj obvezuje da će po završetku nastavne godine vratiti školi udžbenike u uporabnom stanju, odnosno da će u slučaju gubitka ili oštećenja nadoknaditi štetu. Roditelj koji ne prihvati obvezu vraćanja udžbenika ne može ostvariti pravo na korištenje udžbenika u narednoj školskoj godini.

Popis udžbenika nalazi se u privitku.

 [više]

OBAVIJEST

Autor: Nevenka Harjač, 5. 7. 2021. 14:50

Republika Hrvatska

Varaždinska županija

OŠ Ante Starčevića Lepoglava

 

PODJELA SVJEDODŽBI-8.raz. 30.06.2021.u 9,00 sati

                     -1.do 7.raz. 01.07.2021.u 9,30 sati

                     -dopunska nastava od 24. do 30.06. 2021. u 8,00 sati           

DOPUNSKA NASTAVA -07.07.2021. u 9,00 sati

POPRAVNI ISPIT -23.08.2021.u 8,00 sati –pismeni dio

                               -24.08.2021.u 8,00 sati-usmeni dio 

 [više]

Nagradni izlet učenika

Autor: Nevenka Harjač, 5. 7. 2021. 14:48

Rad, trud i učenje uvijek se isplati pa se tako isplatio i za učenike naše škole. Odlične učenike škole Grad Lepoglava nagradio je jednodnevnim putovanjem u Novi Vinodolski, a pekara Klasje osigurala je peciva za sve učenike. Učenici su u pratnji učitelja krenuli na putovanje u ranim jutarnjim satima. Prije samog dolaska u Novi Vinodolski učenici su posjetili Tvrđavu Nehaj iznad Senja te su mogli vidjeti neke od kvarnerskih otoka. Učenici su  cijelo poslijepodne uživali u kupanju, sunčanju i druženju s prijateljima.

 [više]

Podjela svjedodžbi

Autor: Nevenka Harjač, 5. 7. 2021. 14:46

Svečana podjela svjedodžbi za učenike osmih razreda održana je 30. lipnja. Učenici su svoje završne svjedodžbe primili ispred škole. Završnim govorom učenici su se oprostili od osnovnoškolskog obrazovanja, a ravnatelj škole učenicima je zaželio uspješan nastavak školovanja. Nagradu za učenika generacije dobio je učenik Jan Kuća.

Učenici od prvog do sedmog razreda svoje su svjedodžbe dobili 1. srpnja. Zbog epidemioloških mjera podjela je bila ispred škole.

 

 

 [više]

Sportski dan za kraj nastavne godine

Autor: Nevenka Harjač, 18. 6. 2021. 15:25

Učenici naše škole zadnji dan nastave obilježili su u sportskom duhu. Svi učenici i učitelji uputili su se u šetnju Lepoglavom. U zajedničkoj šetnji prošli su 4 kilometra u veselom ozračju. Na kratko su se zaustavili kod gospodina Jamnića gdje su učenici mogli vidjeti skulpture od drva.

 

 [više]

OBAVIJEST

Autor: Nevenka Harjač, 11. 6. 2021. 13:50

Poštovani roditelji/skrbnici,

U cilju sprečavanja širenja zaraze i što duljeg održavanja nastave u školi, molimo vas da pravodobno razrednicima javljate dođe li do zaraze ili samoizolacije učenika ili unutar vašega kućanstva. Informacije su nam potrebne kako bismo na vrijeme reagirali i spriječili veće posljedice.

                                                                                         Ravnatelj:

                                                                                         Ratko Tomić, prof.

                                                                                     

 [više]

Sportske aktivnosti na Ravnoj gori

Autor: Nevenka Harjač, 11. 6. 2021. 08:32

 

U subotu 5. lipnja 2021. mali sportaši Univerzalne sportske škole i male odbojkašice, uživali su u planinarenju i sportskim igrama na Ravnoj gori (ruta Cimerplac - Pusti duh). Uz vodstvo učiteljice Irene Premuž i pedagoginje Silvije Košćec, pridružila se i nekolicina roditelja, braće, sestara te su svi zajedno nakon pješačenja i kratke okrijepe odmjerili snage u sportskim igrama (graničar, povlačenje konopa). Naravno, djeca su bila bolja, ali pobijedilo je ono najvažnije - tjelesna aktivnost i uživanje u prirodi.

Neizostavna je bila pomoć Zajednice sportskih udruga grada Lepoglava koji su uređenjem terena i prijevozom rekvizita pridonijeli ugodnom sportskom izletu.

 

 [više]

Nagrade najboljim učenicima

Autor: Nevenka Harjač, 7. 6. 2021. 12:57

U ovoj neobičnoj školskoj godini u kojoj su učenici dio nastave slušali od kuće, dio učenika se dodatno trudio i učio za natjecanja. Učenici koji su bili najuspješniji i sudjelovali su na županijskim i državnim natjecanjima nagrađeni su od Grada Lepoglave. Gradonačelnik Marijan Škvarić podijelio je učenicima zaslužene nagrade. Novčano su nagrađeni učenici i mentori koji su na županijskoj i državnoj razini osvojili jedno od prva tri mjesta. Ostali sudionici županijskih natjecanja osvojili su knjigu.

Čestitamo!

 

 

 

 [više]

Projekt "Užina za sve III" Vijest ima dokument u privitku

Autor: Nevenka Harjač, 7. 6. 2021. 12:20

Naziv projekta: „Užina za sve III“

Razdoblje provedbe: školska godina 2020. – 2021.

Prijavitelj: Varaždinska županija

Partneri: 33 osnovne škole u Varaždinskoj županiji

Ukupna vrijednost projekta:  999.081,83 kn

EU sredstva: 100% iz Fonda europske pomoći za najpotrebitije, Operativni program za hranu i/ili materijalnu pomoć 2014. – 2020.

Trajanje projekta: od 25.1.2021. do 25.7.2021.

Prihvatljivi izdaci: od 7.9.2021. do 18.6.2021.

Sažetak projekta:

Projektom se želi osigurati redovita i kvalitetna školska prehrana u osnovnim školama Varaždinske županije, za djecu koja žive u siromaštvu ili su u riziku od siromaštva. Cilj projekta je unaprijediti kvalitetu života, smanjiti rizik od siromaštva i socijalne isključenosti, čime će se ujedno stvoriti pozitivno okruženje, doprinijeti boljem zdravstvenom stanju djece te kvalitetnijem praćenju nastavnih aktivnosti.

Ciljna skupina je 994 djece koja žive u siromaštvu ili su u riziku od siromaštva, a polaznici su osnovnih škola kojima je osnivač Varaždinska županija. U pravilu su to djeca iz socijalno ugroženih obitelji koja imaju poteškoća sa osiguranjem plaćanja školske prehrane.

 [više]

Odaberi svoju školu

Autor: Nevenka Harjač, 2. 6. 2021. 14:16

Dragi osmaši, poštovani roditelji,

   Varaždinska županija pripremila je i ove godine brošuru "Odaberi svoju školu", ovaj put u digitalnom obliku, u kojoj su navedeni svi obrazovni programi za upis učenika u 1. razred srednje škole, kao i popratni film o svakoj školi / ustanovi.

   Bošuru "Odaberi svoju školu" otvarate klikom na sliku brošure. Nadamo se da će vam olakšati vaš odabir!

 [više]

Projekt: „Zidno slikarstvo Ivana Rangera na području sjeverozapadne Hrvatske“ Vijest ima dokument u privitku

Autor: Nevenka Harjač, 2. 6. 2021. 13:59

Učenice 8. c razreda: Rea Dubovečak, Mia Gal i Dora Uršanić pod mentorstvom vjeroučiteljice Gabrijele Belčić, sudjelovale su u projektu „Zidno slikarstvo Ivana Rangera na području sjeverozapadne Hrvatske“. Projekt je pokrenula vjeroučiteljica Gospodarske škole Varaždin, gospođa Štefica Pokorny. U projekt su bile uključene: Gospodarska škola, Varaždin,  OŠ Ivana Rangera, Kamenica, OŠ Andrije Kačića Miošića, Donja Voća, OŠ Ivana Kukuljevića Sakcinskog, Ivanec, OŠ Štrigova i OŠ Ante Starčevića, Lepoglava. Projekt je započeo u prosincu 2020. i završio u travnju 2021. godine.

U privitku pročitajte više o projektu i pogledajte prezentaciju.

 [više]

OBAVIJEST O UPISU DJECE U 1. RAZRED OSNOVNE ŠKOLE ZA ŠK. GOD. 2021./2022.

Autor: Nevenka Harjač, 25. 5. 2021. 12:15

Poštovani roditelji,

obavještavamo vas da će se upisi djece u prvi razred  održavati 7. i 8. lipnja 2021. od 09:00 do 12:00 sati u OŠ Ante Starčevića (u prostorijama stručne suradnice pedagoginje Silvije Koščec). Na upis ne trebate dovoditi djecu, već može doći samo jedan roditelj koji će ispuniti Upisnicu. Potrebno je donijeti osobni identifikacijski broj (OIB) djeteta. 

Za sve dodatne informacije možete se obratiti stručnoj službi škole na broj 042/791-095.

 

 Ravnatelj

Ratko Tomić, prof.

 

 [više]

Učenička zadruga

Autor: Nevenka Harjač, 25. 5. 2021. 12:11

Učenička zadruga „Stezica” sudjelovala je na Sajmu učeničkih zadruga i na Smotri učeničkih zadruga. S obzirom da su se obje manifestacije održale u virtualnom okruženju, naši učenici su sa svojim učiteljima izradili video koji možete vidjeti u privitku.

https://drive.google.com/file/d/1f0HU5R5QMqOhyvvfGkMug08OonGn21PL/view?usp=sharing

 [više]

Dan škole u virtualnom okruženju

Autor: Nevenka Harjač, 21. 5. 2021. 11:29

Naša škola rođendan slavi 23. 5., na dan rođenja dr. Ante Starčevića. S obzirom na epidemiološke mjere, ove godine nismo mogli obilježiti Dan škole kako smo to prijašnjih godina obilježavali. Ipak, učenici četvrtih razreda pripremili su program koji je snimljen u obliku videa. Video možete pogledati u privitku.

 

 [više]

OBAVIJEST RODITELJIMA – Financiranje prehrane u šk. g. 2021./2022. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Nevenka Harjač, 18. 5. 2021. 12:05

U privitku su Obavijest i Zahtjev za financiranje prehrane od strane Varaždinske županije u šk. g. 2021./2022.

 [više]

Radom do državnog natjecanja

Autor: Nevenka Harjač, 18. 5. 2021. 10:05

Iako je ova školska godina neobična i izazovna, učenici naše škole pokazali su marljivost i motiviranost za dodatnim radom. Svojom predanošću plasirali su se na državna natjecanja koja su  zbog epidemioloških mjera održana u matičnim školama.

Pod mentorstvom učitelja Josipa Guneka zavidno znanje  iz geografije pokazao je Antonio Vuk, učenik 7. razreda, osvojivši 6. mjesto od ukupno 19 natjecatelja.

Pod mentorstvom učiteljice Branke Kuća u poznavanju hrvatskoga jezika istaknuo se Jan Kuća, učenik 8. razreda,  osvojivši 11. mjesto od ukupno 39 natjecatelja.

                                                                                                                                      Iskrene čestitke!

 

 [više]

Obavijest Vijest ima dokument u privitku

Autor: Nevenka Harjač, 18. 5. 2021. 09:49

Poštovani učenici i roditelji,

obavještavamo vas da se od ponedjeljka, 17. 05. 2021. nastava za sve učenike od 1. do 8. razreda odvija u školi.  

 

Odluku je donio Stožer civilne zaštite Varaždinske županije zbog aktualne epidemiološke situacije.

U privitku Vam šaljemo Dopis o organizaciji nastave od 17. svibnja 2021. i Zaključak Stožera civilne zaštite Varaždinske županije.

 

                                                       Ravnatelj: Ratko Tomić, prof.

 [više]

Natječaj Kauflanda

Autor: Nevenka Harjač, 10. 5. 2021. 12:48

Naša škola prijavila se na Kauflandov  natječaj u kojem poziva škole diljem Hrvatske da se uključe i osvoje vrijednu nagradu – cjelogodišnju zalihu voća i povrća za sve svoje učenike. Učenici 2. b  i 4. a i b zajedno s učiteljem Ivanom Bešlićem osmislili su i snimali spot za natječaj koji možete pogledati na poveznici.

 [više]

Dan planeta Zemlje

Autor: Nevenka Harjač, 27. 4. 2021. 22:07

Povodom Dana planeta Zemlje u akciju čišćenja školskog okoliša uključili su se učenici i učitelji prvog i drugog razreda. Na taj su način učenici pridonijeli čišćem okolišu škole i osvijestili važnost očuvanja okoliša i prirode koja nas okružuje.

S obzirom da učenici od 5. do 8. razreda nastavu prate od kuće, neki učenici su obilježili Dan planeta Zemlje na malo drugačiji način. Učenici su u svojim vrtovima, voćnjacima, dvorištima zasadili stablo ili cvijeće dok su neki i nacrtali stablo u čast Zemlji. Zasađena stabla i cvijeće uljepšat će okolinu i životni prostor.

 

 

 [više]

Uskrsna izložba

Autor: Nevenka Harjač, 15. 4. 2021. 11:51

Kao i prethodnih godina, i ove smo se godine uključili u izložbu pod nazivom „Uskrs u našem kraju“ koju organizira Turistička zajednica grada Lepoglave uz potporu Grada Lepoglave. Učenici naše škole tom su prilikom, pod vodstvom svojih učitelja i uz pomoć roditelja, izrađivali pisanice različitim tehnikama koje su potom bile izložene u holu lepoglavske crkve. Izložba se mogla razgledati od 29. 3. do 11. 4.

 [više]

Plastičnim čepovima do skupih lijekova

Autor: Nevenka Harjač, 15. 4. 2021. 11:49

Naša škola zadnjih nekoliko godina aktivno je uključena u prikupljanje plastičnih čepova za Udrugu oboljelih od leukemije i limfoma Hrvatske koje dva puta godišnje dostavljamo Udruzi. Učenici tijekom cijele godine u školu mogu donositi čiste čepove i odlagati ih u za to predviđenu kutiju. Tijekom ožujka Udruzi smo dostavili 15 kilograma čepova koji će biti otpremljeni na reciklažu i od njih će nastati novi proizvodi čijom se prodajom sufinancira nabava lijekova za liječenje teških malignih bolesti u slučaju kada te lijekove ne financira HZZO. Akcijom prikupljanja čepova utječe se na razvoj svijesti o važnosti pomaganja onima kojima je to potrebno, ali i na razvoj ekološke svijesti naglašavanjem mogućnosti i važnosti recikliranja i čuvanja okoliša.

 

 [više]

Čestitka

Autor: Nevenka Harjač, 1. 4. 2021. 00:50

 [više]

Prikupljeni prehrambeni i higijenski artikli za socijalnu samoposlugu

Autor: Nevenka Harjač, 24. 3. 2021. 13:52

Već tradicionalno, učenici i djelatnici naše škole ponovno su se uključili u akciju prikupljanja prehrambenih i higijenskih artikala za socijalnu samoposlugu „Kruh svetog Antuna Varaždin“. Cilj ove akcije je povećanje socijalne osjetljivosti za potrebe ljudi i obitelji koji imaju malo ili nemaju ništa. Akcija se provela na način da je svaki učenik ili djelatnik škole prema svojim mogućnostima darovao prehrambene ili higijenske artikle.

Zahvaljujemo svima koji su svojim doprinosom pripomogli ovoj akciji. 

 

 [više]

Županijsko Natjecanje iz hrvatskoga jezika

Autor: Nevenka Harjač, 15. 3. 2021. 11:49

Županijsko Natjecanje iz hrvatskoga jezika za osnovne škole održano je 9. ožujka 2021. godine u OŠ Ante Starčevića u Lepoglavi. Na njemu je sudjelovalo četvero učenika naše škole - Helena Geček, Jan Kuća, Dora Uršanić i Mia Gal.

Od  32 učenika, koliko je sudjelovalo na Natjecanju iz hrvatskoga jezika za sedmi razred, Helena Geček zauzela je 5. mjesto. Njezina mentorica je učiteljica Mirjana Vusić.

U osmom razredu natjecalo se  34 učenika. Jan Kuća osvojio je 1. mjesto, Dora Uršanić 7. mjesto  i Mia Gal 11. mjesto. Njihova mentorica je učiteljica Branka Kuća.

Čestitamo našim učenicima na trudu, rezultatima, prihvaćanju izazova te im želimo puno uspjeha u daljnjem školovanju i još mnogo plasmana na natjecanjima koja su pred njima!

 

 [više]

Županijsko natjecanje iz informatike -INFOKUP 2021

Autor: Nevenka Harjač, 12. 3. 2021. 11:34

U srijedu, 3. ožujka, u II. osnovnoj školi Varaždin održano je županijsko Natjecanje iz informatike – INFOKUP 2021 za učenike od petog do osmog razreda osnovne škole.

Učenici su se natjecali u tri kategorije: Programiranje (LOGO), Osnove informatike (7. i 8. razred) i Digitalne kompetencije (5. i 6. razred) u pratnji mentorice, učiteljice informatike Nevenke Harjač.

Na natjecanju je sudjelovalo  devet učenika naše škole :

Luka Baniček, 5. a, programiranje LOGO, 2. mjesto

Luka Botković , 5. b, programiranje LOGO, 1. mjesto

Iskra Županić, 6..b,  programiranje LOGO, osvojila je 2. mjesto i

                                   Digitalne kompetencije, 1. mjesto

Andreja Kundija, 6.b, Digitalne kompetencije osvojila je 2. mjesto 

Kaja Zver, 6. b, Digitalne kompetencije, 4. mjesto

Antonio Šprem, 7. b, programiranje LOGO, osvojio je 1. mjesto

Žan Barlek, 8. a, programiranje LOGO, 1. mjesto i

                                Osnove informatike, 8. mjesto

Jan Kuća,  8. a, programiranje LOGO, 2. mjesto

Mia Gal, 8.c, Osnove informatike, 4. mjesto

Čestitamo i želimo puno uspjeha u natjecanjima koja su pred njima!

 

 

 [više]

Arhiva naših vijesti   
 Tražilica
Kalendar
« Svibanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Prikazani događaji

Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja
Anketa
Više mi odgovara nastava na daljinu od nastave u školi?Oglasna ploča
Forum
Korisni linkoviArhiva dokumenata
RSS Reader
CMS za škole logo
Osnovna škola Ante Starčevića Lepoglava / Hrvatskih pavlina 42, HR-42250 Lepoglava / os-astarcevica-lepoglava.skole.hr / tajnistvo@os-astarcevica-lepoglava.skole.hr
preskoči na navigaciju