preskoči na sadržaj
Događanja

Skupljanje za socijalnu samoposlugu „Kruh svetog Antuna Varaždin“

 Učenici i djelatnici naše škole po sudjelovali su u akciji prikupljanja prehrambenih i higijenskih artikala za socijalnu samoposlugu „Kruh svetog Antuna Varaždin“. Cilj ove akcije je povećanje socijalne osjetljivosti za potrebe ljudi i obitelji koji imaju malo ili nemaju ništa. Akcija se provela na način da je svaki učenik ili djelatnik škole prema svojim mogućnostima darovao prehrambene ili higijenske artikle. Inače, socijalna samoposluga je volonterski projekt Franjevačkog svjetovnog reda i Franjevačke mladeži pokrenut 17. 12. 2013. g. koji je organiziran na način da osobe daruju prehrambene i higijenske artikle koji se zatim uručuju socijalno najugroženijim pojedincima i obitelji.

Zahvaljujemo svima koji su svojim doprinosom pripomogli ovoj akciji.

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Nevenka Harjač  datum: 29. 10. 2020. 14:13

Dan kravate

Ove godine smo obilježili Dan kravate 16. listopada, iako se Dan kravate obilježava 18. listopada. Učenici i djelatnici škole taj su dan nosili kravate te su imali priliku naučiti kako se veže kravata. Kravata, odjevni predmet koji je u upotrebi već desetljećima, jedini je hrvatski simbol univerzalno poznat i cijenjen, a prepoznatljiv je i na svjetskoj razini. Kravata sadrži tri oznake nacionalnog identiteta: hrvatsko podrijetlo kravate, nacionalno ime Croata i motive hrvatskoga identiteta na kravati kao mediju. Kravata je općenito simbol otmjenosti i muške kulture odijevanja, ali ju u odijevanju sve više koriste i žene.

  :: opširnije :: 


objavio: Nevenka Harjač  datum: 19. 10. 2020. 12:50

Svjetski dan razglednice

Ove smo godine prvi put obilježili Svjetski dan razglednice! U obilježavanje navedenog dana uključili su se učenici od drugog do četvrtog razreda pisanjem i slanjem razglednica koje je pripremila Hrvatska pošta. Učenici su tom prilikom učili kako pravilno napisati razglednicu, adresirati ju i poslati. Uz pisanje razglednica učenici su pogledali i edukativan video o povijesti razglednica i poštanskih maraka te pravilnom adresiranju razglednica.

Svjetski dan razglednice obilježava se 1. listopada, a osmislila ga organizacija 'Postcrossing' kako bi novim generacijama, ali i svim ljubiteljima pisane riječi približili šarm razglednica.

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Nevenka Harjač  datum: 15. 10. 2020. 12:16

Dan učitelja

U cijelom svijetu 5. listopada obilježava se Dan učitelja. Taj je dan obilježen i u našoj školi. Već tradicionalno školu je posjetio gradonačelnik Marijan Škvarić koji je učiteljima čestitao njihov dan te istaknuo važnost njihova posla naglasivši pritom da je učiteljski posao jedan od najvažnijih za sveukupan razvoj društva.

Cilj Dana učitelja je isticanje važnosti rada učitelja i nastavnika i njihov utjecaj na razvoj društva, stoga se taj dan obilježava u više od 100 zemalja svijeta. Proglasio ga je UNESCO 1994. godine u spomen na isti datum 1966. godine kada je potpisana Preporuka o statusu učitelja.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Nevenka Harjač  datum: 6. 10. 2020. 11:53

Županijska natjecanja iz geografije i hrvatskoga jezika

Agencija za odgoj i obrazovanje na temelju suglasnosti Ministarstva znanosti i obrazovanja donijela je Vremenik preostalih županijskih i državnih natjecanja u školskoj godini 2019./2020.

Županijska natjecanja  održana su u matičnim školama, a radovi su poslani županijskim povjerenstvima na ispravljanje.

Iz naše škole Natjecanju iz geografije  koje je održano 24. rujna 2020. pristupio je Jan Kuća, učenik 8. razreda, a učenici Iskra Županić, 6. razred, i Antonio Vuk, 7. razred, nisu pristupili zbog bolesti.

Nakon zasjedanja Županijskog povjerenstva i ispravljanja testova koje je održano u V. osnovnoj školi u Varaždinu  Jan Kuća, pod mentorstvom učitelja Josipa Guneka,  zauzeo je 2. mjesto u Varaždinskoj županiji.

Natjecanju iz hrvatskoga jezika koje je održano 29. rujna 2020. godine pristupilo je petero učenika 8. razreda pod mentorstvom učiteljice Branke Kuća.

Nakon zasjedanja Županijskog povjerenstva i ispravljanja testova koje je održano 2. listopada 2020. u Osnovnoj školi Ante Starčevića u Lepoglavi  Jan Kuća osvojio je 2. mjesto, Mia Gal 3. mjesto, Dora Uršanić  7. mjesto, Dunja Ribić i Rea Dubovečak 13. mjesto.

 Čestitke na ostvarenom uspjehu!

  :: opširnije :: 


objavio: Nevenka Harjač  datum: 5. 10. 2020. 13:27

Europski tjedan sporta

Učenici naše škole su u petak 2. 10. obilježili Europski tjedan sporta. I dok su učenici od prvog do četvrtog razreda propješačili stazu dugu pet kilometara, učenici viših razreda natjecali su se u trčanju – djevojčice na stazi dugoj 600 metara, a dječaci na stazi duljine 800 metara. Najboljima od njih pripale su medalje koje im je uručio gradonačelnik Marijan Škvarić.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Nevenka Harjač  datum: 5. 10. 2020. 13:24

Županijsko natjecanje iz hrvatskoga jezika Vijest ima dokument u privitku

Privremeni rezultati županijskog Natjecanja iz hrvatskoga jezika nalaze se u privitku pod opširnije!

  :: opširnije :: 


objavio: Nevenka Harjač  datum: 2. 10. 2020. 16:37

OBAVIJEST RODITELJIMA – Financiranje prehrane u šk. g. 2020./2021. Vijest ima dokument u privitku

Poštovani roditelji,

obavještavamo vas da Varaždinska županija prikuplja potrebne podatke i dokumentaciju za ostvarivanje prava na besplatnu školsku prehranu za djecu u riziku od siromaštva.

Za besplatnu školsku prehranu mogu se prijaviti roditelji/staratelji koji imaju ostvareno pravo na dječji doplatak.

Stoga vas molimo da najkasnije do 16. listopada 2020. godine do 12 sati razrednicima dostavite potpisani zahtjev koji se nalazi u prilogu ove obavijesti pod opširnije. Ako roditelji traže financiranje prehrane za više djece, potrebno je predati zahtjev za svako dijete.

  :: opširnije :: 


objavio: Nevenka Harjač  datum: 2. 10. 2020. 10:56

Berba jabuka

Učenici naše škole uključili su se u berbu jabuka u školskom voćnjaku. Ove godine jabuke su bile rodne i učenicima će svakoga dana biti poslužene u školskoj kuhinji te će se na taj način osigurati zdravi obrok. Dio jabuka preradit će se u prirodni sok od jabuka koji će učenici dobivati uz obrok.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Nevenka Harjač  datum: 1. 10. 2020. 16:42

Ugodno s korisnim

Učenici 3. a i b  razreda naše škole iskoristili su lijepe kasnoljetne, odnosno ranojesenske dane za šetnje i održavanje satova tjelesne i zdravstvene kulture u prirodi, na svježem zraku.

„Vježbati ne moramo samo na igralištu ili u dvorani, za vježbanje nam može poslužiti i „grotlo“ nekadašnjeg vulkana u Gaveznici ili pak prostor ispred kapelice Svetog Ivana na Ivan brdu ponad Lepoglave“, poručuju trećaši.

Uz šetnju od nekoliko kilometara, vježbanje i igre, učenici sa svojim učiteljicama odrađuju i nastavne sadržaje iz prirode i društva, utvrđuju znanja o ponašanju u prometu, upoznaju prekrasne krajolike našega grada…

I ono najvažnije, stječu naviku kretanja, svakodnevne tjelovježbe, boravka u prirodi i promatranja promjena oko nas.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Nevenka Harjač  datum: 29. 9. 2020. 11:28

KLOKAN BEZ GRANICA 2020

Naša škola duži niz godina sudjeluje na Međunarodnom matematičkom natjecanju Klokan bez  granica. Ove godine natjecanje je kao i sve ostale školske aktivnosti,  održano drugačije.  Odgođeno matematičko natjecanje za učenike od 2. do 8. razreda koje je trebalo biti 19. ožujka, održalo se 17. rujna 2020. godine.  Sudjelovalo je četrdeset dvoje učenika u četiri kategorije (Pčelice, Leptirići, Benjamin i Ecolier). Na natjecanju nisu sudjelovali prošlogodišnji osmaši koji su sada učenici srednjih škola. Natjecanje je provedeno uz sve epidemiološke preporuke, u odvojenim razrednim odjelima,  pri čemu su pomogli učitelji koji su u to vrijeme bili s pojedinim razredima. Rezultati se očekuju 19. listopada nakon čega će 10% najuspješnijih učenika u svakoj kategoriji  biti i nagrađeno. 

  :: opširnije :: 


objavio: Nevenka Harjač  datum: 24. 9. 2020. 13:56

Sigurno u prometu

I ove su godine djelatnici policije posjetili prve razrede. S obzirom na to da smo s početkom školske godine dobili i nove sudionike u prometu, policajac je učenicima objasnio na koji se način moraju ponašati u prometu te im je skrenuo pažnju na važnost nošenja reflektirajućih prsluka koje će svi prvašići dobiti naknadno. Učenici su predavanje slušali vani zbog epidemiološke situacije vezane uz COVID 19.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Nevenka Harjač  datum: 24. 9. 2020. 12:03

Međunarodni festival čipke

24. Međunarodni festival čipke otvoren je 11. rujna u prostorima pavlinskog samostana. Zbog epidemije COVID virusa otvorenje festivala bilo je nešto drugačije nego dosadašnjih godina. Samom otvorenju izložbe prisustvovali su brojni dužnosnici, predsjednikov savjetnik za kulturu Zdravko Zima, izaslanik predsjednika vlade Republike Hrvatske, saborski zastupnik Anđelko Stričak, izaslanica ministrice turizma i sporta, pomoćnica ministrice Olivera Šarić, izaslanica ministrice kulture i medija, voditeljica službe za pokretnu etnografsku i nematerijalnu kulturnu baštinu Tatjana Kolarić, gradonačelnik Lepoglave Marijan Škvarić. Ovogodišnja zemlja partner je Republika Bugarska, a predstavnica Bugarske bila je veleposlanica Nj.E. Genka Vasileva Georgieva. Posjetitelji će izložbu moći vidjeti virtualno do kraja rujna te svake subote i nedjelje uživo od 10 – 17 sati.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Nevenka Harjač  datum: 23. 9. 2020. 13:55

Hrvatski olimpijski dan i 1. Međunarodni Fair play dan

Hrvatski olimpijski dan poznat pod skraćenim nazivom HOD, posvećen datumu utemeljenja HOO-a, 10. rujna, danas je opće prihvaćena manifestacija koja promiče važnost bavljenja sportskom aktivnošću, olimpijska načela izvrsnosti u svakom području, razumijevanje, mir i solidarnost među ljudima kao sastavnice olimpijskog djelovanja.

1. Međunarodni fair play dan započeo je 07. rujna i trajati će do 30. rujna 2020. godine. Inicijator obilježavanja fair play dana je Hrvatski školski sportski savez. Naša škola obilježila ga je 11. rujna šetnjom dugom 5 kilometra.

Također naša škola tradicionalno svake godine obilježava Hrvatski olimpijski dan. Ove godine obilježen je 11. rujna, šetnjom od škole kroz središte grada, prema PRC-u i uz rijeku Bednju. Sudjelovali su svi učenici od 1. do 8. razreda te njihovi razrednici i učitelji, sveukupno 350 sudionika.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Nevenka Harjač  datum: 14. 9. 2020. 14:51

Prvi dan nastave

U ponedjeljak 7. rujna započela je nova, ponešto drugačija nastavna godina. S obzirom na epidemiju COVID-a učenici su se okupili ispred škole. Sve učenike i učitelje pozdravili su gradonačelnik Marijan Škvarić, ravnatelj škole Ratko Tomić i vlč. Nenad te su učenicima zaželjeli sretan i uspješan početak nastavne godine. Učenici od drugog do osmog razreda u pratnji svojih razrednika uputili su se u svoje učionice gdje su ih dočekale knjige i radne bilježnice.

Učenici prvih razreda u pratnji svojih roditelja stigli su ispred škole u 10:30 sati. Učenice trećeg i četvrtog razreda prigodnim su recitacijama zaželjele dobrodošlicu učenicima, a zatim je sve prisutne pozdravio ravnatelj Ratko Tomić. Nestrpljive prvoškolce u njihove razrede prozvale su učiteljice Vesna Geček (1. a) i Snježana Krnic (1. b).

 

  :: opširnije :: 


objavio: Nevenka Harjač  datum: 7. 9. 2020. 18:44

POČETAK ŠKOLE

REPUBLIKA HRVATSKA

VARAŽDINSKA ŽUPANIJA

OŠ ANTE STARČEVIĆA LEPOGLAVA

 

NASTAVA U ŠKOLSKOJ GODINI 2020./2021. POČINJE 07.09.2020.( ponedjeljak)

-2. do 8. razred u 9,00 sati

-1. razred u 10,30 sati

 

Napomena: Molimo sve učenike i roditelje da obavezno nose maske.

  :: opširnije :: 


objavio: Nevenka Harjač  datum: 31. 8. 2020. 07:50

OBAVIJEST

Organizacija nastave u 2020./2021. šk. god prema preporukama HZJZ-a i MZO-a:

Koronavirus - važne informacije

 

  :: opširnije :: 


objavio: Nevenka Harjač  datum: 25. 8. 2020. 10:26

OBAVIJEST Vijest ima dokument u privitku

ŠKOLSKA GODINA 2020./2021. 

Poštovani roditelji,

na web stranici škole, u privitku nalazi se popis obveznih udžbenika koji će se koristiti u 2020./2021. školskoj godini.

Prema odluci Ministarstva znanosti i obrazovanja, a temeljem Zakona o udžbenicima i drugim obrazovnim materijalima za osnovnu i srednju školu za školsku 2020./2021. godinu svim učenicima bit će osigurani besplatni udžbenici za obvezne i izborne predmete i radne bilježnice koje kupuje grad Lepoglava dok će nabavu ostalih dopunskih i pomoćnih nastavnih sredstava  (atlasi, likovna mapa, radni materijali za izvođenje vježbi i praktičnog rada- kutija za tehničku kulturu) financirati roditelji.

U 2., 3., 6. i 7. razredu te za predmete Biologija, Kemija i Fizika u 8. razredu, u kojima kreće primjena novih kurikuluma, koristit će se novi udžbenici. U 1., 4., 5. i 8. razredu (osim BFK)  koristit će se rabljeni udžbenici.

 Svi udžbenici označeni su crnom bojom. Radne bilježnice označene su crvenom bojom, a dopunski materijali i pomoćna nastavna sredstva označena su zelenom bojom. Materijale označene zelenom bojom roditelji su obvezni kupiti. 

Komplete udžbenika učenici će preuzimati u školi prvog dana nastave u novoj školskoj godini. Prilikom primitka udžbenika roditelj će potpisati Izjavu o prihvaćanju obveze vraćanja udžbenika, a temeljem Naputka o načinu uporabe, vraćanja i obnavljanja udžbenika i drugih obrazovnih materijala financiranih sredstvima iz državnog proračuna. Izjavom se roditelj obvezuje da će po završetku nastavne godine vratiti školi udžbenike u uporabnom stanju, odnosno da će u slučaju gubitka ili oštećenja nadoknaditi štetu. Roditelj koji ne prihvati obvezu vraćanja udžbenika ne može ostvariti pravo na korištenje udžbenika u narednoj školskoj godini.

Popis udžbenika nalazi se u privitku pod opširnije

  :: opširnije :: 


objavio: Nevenka Harjač  datum: 17. 7. 2020. 23:44

1. HRVATSKA LOGO OLIMPIJADA

HLO 2020

U ponedjeljak, 13. srpnja 2020. održano je pretkolo za 1. HRVATSKU LOGO OLIMPIJADU - HLO 2020 na Visokom učilištu Algebra, Ilica 242, Zagreb. Iz naše škole na temelju rezultata županijskog Natjecanja iz informatike – INFOKUP 2020, pozvana je učenica 5. b razreda Iskra Županić, a mentorica je učiteljica informatike Nevenka Harjač. Naša Iskra ostvarila je odlično 3. mjesto.

Hrvatska Logo olimpijada, u organizaciji Hrvatskog saveza informatičara, godišnje je informatičko natjecanje učenika osnovnih škola Republike Hrvatske, kojim se žele okupiti učenici koji su tijekom školske godine postigli najbolji uspjeh na natjecanjima u programskom jeziku Logo.

Na ovom natjecanju sudjeluju najuspješniji učenici osnovnih škola s nacionalnih natjecanja u školskoj godini 2019/2020 (Hrvatska Logo Liga u organizaciji HSIN-a i Državno natjecanje u organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje, Ministarstva znanosti i obrazovanja i Hrvatskog saveza informatičara), koji tijekom 3 sata natjecanja rješavaju 4-6 zadataka.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Nevenka Harjač  datum: 16. 7. 2020. 09:58

Podjela svjedodžbi

Učenici naše škole svoje svjedodžbe dobili su 6. i 8 srpnja. Osmaši su svoje svjedodžbe dobili 6. srpnja i na taj su se način oprostili od osnovnoškolskog obrazovanja. Učenici od 1. do 7. razreda svoje su svjedodžbe dobili 8. srpnja. Ovoga puta podjela je bila nešto drugačija, odnosno zbog epidemioloških prilika podjela je bila ispred škole.

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Nevenka Harjač  datum: 13. 7. 2020. 12:12

Nastava TZK u vrijeme virtualne nastave

U vrijeme nastave na daljinu učenici od 5. do 8. razredu odrađivali su nastavu TZK-a na malo drugačiji način. Učiteljica Irena Premuž uredila je videozapis u kojemu učenici vježbaju kod kuće. Videozapis nalazi se na poveznici: https://youtu.be/pYK6Vq02ha4

  :: opširnije :: 


objavio: Nevenka Harjač  datum: 8. 7. 2020. 10:26

Obavijest

Republika Hrvatska

Varaždinska županija

OŠ Ante Stračevića Lepoglava

                                        PODJELA SVJEDODŽBI

8. r  razred -  06. 07. 2020. u 9.00 h

1. - 7. razreda  - 08. 07. 2020. u 9.30

  :: opširnije :: 


objavio: Nevenka Harjač  datum: 29. 6. 2020. 11:04

Sportski dan

Posljednji dan nastave protekao je u sportskom duhu. Učenici od 1. - 4. razreda u pratnji svojih razrednica i učitelja nastavnu su godinu završili šetnjom kroz Lepoglavu. Šetnjom od škole kroz centar Lepoglave prema zaobilaznici i natrag prema školi završio je nastavni dan za najmlađe učenike.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Nevenka Harjač  datum: 29. 6. 2020. 09:02

Upisi učenika u Centre izvrsnosti Varaždinske županije za školsku godinu 2020./2021. Vijest ima dokument u privitku

Ovogodišnji upisi učenika u Centre izvrsnosti Varaždinske županije za školsku godinu 2020./2021. odvijat će se elektroničkim putem. Kako bi svi učenici i roditelji bili informirani o programima koji se izvode u Centrima izvrsnosti, pripremljena je brošura s informacijama o svakom Centru ili Programu s poveznicama na mrežne stranice Europskog centra za darovite www.civz.hr gdje je dostupan detaljan opis programa ili radionica koji se u pojedinom Centru/Programu izvode.

 

Prijave učenika za Centre izvrsnosti traju od 16.6. do 6.7.2020. godine putem poveznice: www.civz.hr/upisi-2020 

 

Testiranje učenika provodit će se od 31.8. do 4.9.2020. godine. 

U prilogu možete pročitati brošuru o Centrima izvrsnosti Varaždinske županije. 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Nevenka Harjač  datum: 17. 6. 2020. 09:29

Brošura -Odaberi svoju školu Vijest ima dokument u privitku

Sve informacije o postupku prijava i upisa u srednju školu za školsku godinu 2020./2021. nalaze se u  privitku u brošuri - Odaberi svoju školu 2020/2021, tj. Vodič kroz srednje škole Varaždinske županije.

  :: opširnije :: 


objavio: Nevenka Harjač  datum: 12. 6. 2020. 14:49

OBAVIJEST

Poštovani roditelji budućih prvašića,

 

pregledi za upis u prvi razred školske godine 2020./2021. obavljat će se 2. i 4. lipnja u 8:30 sati. Pregled će trajati oko sat vremena.

Roditelji će dobiti pozive na kućnu adresu kako bi znali koji dan trebaju dovesti svoje dijete.

Molimo roditelje da prije polaska u školu izmjere temperaturu djetetu te da ne dolaze u školu u slučaju povišene temperature. Dijete može dopratiti jedan roditelj.

 

Za sva pitanja možete se obratiti psihologinji ili pedagoginji na broj telefona 042 791 095.

  :: opširnije :: 


objavio: Nevenka Harjač  datum: 29. 5. 2020. 17:01

Obavijest o pohađanju nastave od 25. 5. Vijest ima dokument u privitku

Poštovani roditelji i učenici,

u ponedjeljak, 25. svibnja 2020., počinje redovna nastava za sve učenike od prvog do četvrtog razreda. Roditelji koji iz objektivnih ili subjektivnih razloga ne žele poslati dijete u školu, moći će naknadno uključiti dijete u nastavu u školi, ali im u međuvremenu moraju osigurati uvjete kod kuće za nastavu na daljinu.

Molimo roditelje da obavezno mjere temperaturu djeci prije polaska u školu te da ih u slučaju povišene temperature ne šalju u školu.

Nastava počinje u 8:00 sati, a učenici u školu ulaze na glavni ulaz.

Roditelji ne moraju potpisivati izjavu za uključivanje djeteta u školu te ih ne moraju pratiti u školu. Djeca mogu dolaziti sama u školu, organiziranim prijevozom ili u pratnji roditelja.

Tijekom ulaska u školu i boravka u školi poštivat će se mjere i upute HZJZ-a i MZO-a.

Više o načinu organizacije nastave i upute možete pročitati pod opširnije u priloženim dokumentima.

  :: opširnije :: 


objavio: Nevenka Harjač  datum: 22. 5. 2020. 09:06

Dan škole – 23. 5. rođenje dr. Ante Starčevića

Ante Starčević bio je vođa, učitelj, književnik, političar i otac domovine. Utemeljitelj je moderne hrvatske državotvorne misli i žestok borac za hrvatsku neovisnost čemu je nesebično posvetio život te je prozvan Ocem Domovine.

Rođen je 23. svibnja 1823. god. u siromašnoj seoskoj obitelji u ličkom Žitniku. Pučku je školu pohađao u Klancu, a u Zagrebu je završio gimnaziju. Budući da je bio siromašan, morao se školovati za svećenika te je 1845. god. otišao u Peštu na bogoslovni nauk. Tamo je studirao povijest i filozofiju u kojoj je stekao doktorat. U međuvremenu je odlučio napustiti svećenički poziv te se vratio u Zagreb i ondje radio u odvjetničkoj pisarnici. U to je vrijeme počeo proučavati povijest, književnost i jezikoslovlje. Kao vrlo mlad zanimao se za društvene i političke prilike svojeg naroda i zemlje. Sudjelovao je u protumađaronskim demonstracijama 29. srpnja 1845. god. Nakon uvođenja apsolutizma postao je najveći neprijatelj Austrije i u svojim govorima javno istupao protiv vladavine, vladara i cjelokupnog sustava uprave.

Slijedeći vlastiti ideal, Starčević je poticao rast hrvatske samosvijesti, veličao hrvatsku povijest i kulturu te zastupao neovisnost Hrvatske na cijelom povijesnom prostoru zalažući se za čvrsta moralna načela kao temelj uređenja države.

Citat dr. Ante Starčević: „Makar Hrvatska bila samo uru dugačka i uru široka, makar bilo samo pet Hrvata – neka ih pet bude slobodno i sretno.

  :: opširnije :: 


objavio: Nevenka Harjač  datum: 21. 5. 2020. 09:02

Obavijest o pohađanju nastave od 11. 5. 2020.

Poštovani roditelji,

u ponedjeljak, 11. svibnja 2020., nastava počinje u 8:00 sati i završava u 11:25. Učenici u školu ulaze na glavni ulaz. Sukladno dobivenim uputama, molimo roditelje da doprate svoju djecu do ulaza u  školu pri čemu je potrebno zadržati distancu od najmanje 2 metra u odnosu na druge roditelje i djecu. Također, potrebno je osigurati i dolazak po dijete u školu. Kada je god to moguće, u pratnji pojedinog djeteta uvijek je ista osoba ili se izmjenjuju dvije odrasle osobe.
Pri dolasku u školu roditelji će potpisati izjavu kojom potvrđuju da su oba roditelja zaposlena, da dijete nema simptome bolesti te da nije u rizičnoj skupini.Tijekom ulaska u školu i boravka u školi poštivat će se mjere i upute HZJZ-a i MZO-a.
Za sva dodatna pitanja možete nas kontaktirati na broj telefona                042 791 095.

  :: opširnije :: 


objavio: Nevenka Harjač  datum: 7. 5. 2020. 11:03

Nastava na daljinu Vijest ima dokument u privitku

Poštovani roditelji,

u prilogu pod opširnije su dostupne Preporuke za organizaciju rada i Upute za rad vrtića i škola koje su objavili Ministarstvo znanosti i obrazovanja i Hrvatski zavod za javno zdravstvo.
O početku nastave 11. 5. bit ćete obaviješteni krajem tjedna.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Nevenka Harjač  datum: 4. 5. 2020. 08:44

Nastava na daljinu

Kako bi učenici ponovili sadržaje koje su do sad učili, tijekom ovog tjedna nastave na daljinu za sve predmete bit će održani satovi ponavljanja, tj. neće se obrađivati novi sadržaji. To će biti prilika da učenici dodatno uvježbaju sadržaje te da se obrate učiteljima za objašnjenja ako je to potrebno.

Kako bi se upoznali s načinom vrednovanja tijekom održavanja nastave na daljinu, u prilogu je dokument koji sadrži sve potrebne informacije o navedenom. Informacije za roditelje nalaze se na 26. stranici uputa.

Upute za vrednovanje i ocjenjivanje tijekom nastave na daljinu:https://mzo.gov.hr/UserDocsImages/dokumenti/Obrazovanje/Upute-za-vrednovanje/Upute%20za%20vrednovanje%20i%20ocjenjivanje%20tijekom%20nastave%20na%20daljinu.pdf

  :: opširnije :: 


objavio: Nevenka Harjač  datum: 6. 4. 2020. 12:26

Psihološka podrška

Poštovani roditelji i učenici,

Ministarstvo znanosti i obrazovanja aktiviralo je krizne timove za psihološku podršku koji su spremni pružati telefonsku i online podršku svim učenicima, učiteljima i njihovim roditeljima koji trebaju pomoć. Krizni tim, kao i savjete stručnjaka Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, možete kontaktirati preko e-maila kurikulum@mzo.hr  ili se obratiti gospođi Željki Čolović Rodik na broj mobitela 091 51 11 948.

 

Također, objavljeni su i savjeti za učenike i odrasle Društva za psihološku pomoć koje možete pronaći na poveznici - https://skolazazivot.hr/podrska-nakon-teskog-dogadaja/.

 

Ostanite doma i čuvajte zdravlje!

 

  :: opširnije :: 


objavio: Nevenka Harjač  datum: 24. 3. 2020. 10:37

Obavijest

Dragi učenici,
 
preko sljedeće poveznice možete pristupati rasporedu i nastavnim sadržajima prema rasporedu Ministarstva. 
 
Nastava na daljinu u našoj školi počinje od sutra prema redovnom rasporedu naše škole, a daljnje upute možete pratiti u virtualnim učionicama vaših razreda. Svi učenici od petog do osmog razreda dužni su se prijaviti u virtualnu učionicu svaki dan prema sljedećim terminima kako se ne bi zagušila internetska mreža: 

    9:00h   5. razred

    9:15h   6. razred

    9:30h   7. razred

    9:45h   8. razred

 

  :: opširnije :: 


objavio: Nevenka Harjač  datum: 17. 3. 2020. 10:31

VAŽNO!!!

Mole se učenici od 5. do 8. razreda da se prijave u Office365 pomoću mail adrese @skole.hr (pomoću korisničkih podataka s kojima se učenici prijavljuju u ednevnik) kako bi mogli pratiti nastavu u virtualnim učionicama.

  :: opširnije :: 


objavio: Nevenka Harjač  datum: 16. 3. 2020. 12:33

Obavijest roditeljima i učenicima

U izvanrednim okolnostima zbog koronavirusa u Hrvatskoj, Tele2 svim učenicima koji koriste Tele2 mrežu, bez obzira na to radi li se o korisnicima na bonove, pretplatnicima ili korisnicima pokućnog interneta, omogućava besplatan podatkovni promet za korištenje edukativnih sadržaja u sklopu CARNet-ove mreže za školu na daljinu.

Područje nije pokriveno TV signalom

Nastavu na daljinu možete pratiti na mrežnim stranicama Škole za život https://skolazazivot.hr/video-lekcije/  i na pripadnom YouTube kanalu https://www.youtube.com/channel/UCUq1OACvA1XKyXxvstWAJ9w te televizijskim programima HRT3 i SPTV. Za sve obrazovne sadržaje osigurani su alternativni kanali pa vjerujemo da će vam barem jedan od njih biti dostupan.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Nevenka Harjač  datum: 16. 3. 2020. 10:56

ŠKOLA NA DALJINU

Poštovani roditelji i učenici,

s obzirom na to da se odlukom Vlade u osnovnim i srednjim školama neće održavati nastava od ponedjeljka, 16. ožujka 2020., ista će biti organizirana na daljinu.

Učenici razredne nastave (1. – 4. r.) dužni su pratiti nastavu preko HRT 3 prema sljedećem rasporedu:

1. razred OŠ   8 – 10 h

2. razred OŠ   10 – 12.30 h

3. razred OŠ   13 – 16 h

4. razred OŠ   16 – 19 h

Razrednici će s roditeljima komunicirati preko grupa i mailova. Ako ne možete pratiti HRT 3 na TV prijemniku, možete ga pratiti na računalu preko sljedeće poveznice: https://hrti.hrt.hr/live/tv   

 

Predmetna nastava prati online emisije na Sportskoj televiziji (može i na računalu preko poveznice Sportske televizije ili na Sportskoj televiziji na TV prijemniku).

U nastavku je raspored predmeta za svaki razred u predmetnoj nastavi:

5. razred OŠ   8 – 9.30 h                   MAT, HRV, PRI, ENG, NJEM

6. razred OŠ   9.30 – 10.45 h            POV, MAT, PRI, ENG, NJEM

7. razred OŠ   10.45 – 11.50 h          MAT, HRV, BIO, GEO         

8. razred OŠ   11.50 – 12.45 h          HRV, MAT, BIO, ENG, NJEM

 

Pod opširnije dostupne su poveznice na raspored.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Nevenka Harjač  datum: 16. 3. 2020. 09:58

Radovi u voćnjaku

Dolaskom lijepog vremena učenici i djelatnici naše škole tijekom prošlog su tjedna počeli s radovima u voćnjaku. Tom prilikom učenici su očistili voćnjak od granja, a zajedničkim snagama učenika i djelatnika voćke su premazane voskom i vapnom. Na taj su način zaštitili voćke od štetnika i pripremili ih za proljetne temperature.

 

 
  :: opširnije :: 


objavio: Nevenka Harjač  datum: 15. 3. 2020. 11:31

"DROGA, reci drogi NE"

 "DROGA, reci drogi NE", naziv je predstave koju su učenici sedmih i osmih razreda pogledali u Domu kulture u Lepoglavi. Predstava je edukativnog karaktera, a cilj je prevencija droge na gradskom području. Glumci, Csilla Barath Bastaić i Jerko Marčić, su na pristupačan i zanimljiv način učenicima prenijeli opasnosti i probleme koje droga predstavlja. Ovakav edukativni program nastao je u suradnji Grada Lepoglave i PP Ivanec.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Nevenka Harjač  datum: 15. 3. 2020. 10:00

Engleski bez granica

Učenici naše škole plasirali su se na svjetsko polufinale u natjecanju iz engleskoga jezika „Hippo  Olympiad – English Without Borders“ u kojem su sudjelovale  tisuće učenika diljem svijeta.

 To su slijedeći učenici:

Hippo Little: Jan Ficko, 3.b

                       Jakov Kihas, 3.b

 

Hippo 1: Andreja Kundija, 5.b

                Analena Babić, 5.b

 

Hippo 2: Antonio Vuk, 6. a

 

Hippo 3: Karlo Svetec, 8.b

                Matija Putanec, 8.b

 

Čestitke svim učenicima na izvanrednom uspjehu!!!

  :: opširnije :: 


objavio: Nevenka Harjač  datum: 14. 3. 2020. 12:55

Crveni križ – gradsko natjecanje

U subotu, 07. ožujka 2020. g., u OŠ grofa Janka Draškovića u Klenovniku održano je 18. gradsko natjecanje ekipa prve pomoći mladeži Hrvatskog Crvenog križa. Na natjecanju se provjeravalo znanje o Međunarodnom pokretu Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, Hrvatskom Crvenom križu, međunarodnom humanitarnom pravu i ljudskim pravima te teorijsko i praktično znanje iz pružanja prve pomoći . Ekipa OŠ Ante Starčevića Lepoglava osvojila je 3. mjesto u sastavu: Lana Loparić (8. r.), Alen Frketin (8. r), Matija Putanec (8. r), Antonio Šprem (6. r), Alan Ribić (6. r) i Katarina Gal (7. r), mentorica: Ivana Rod.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Nevenka Harjač  datum: 10. 3. 2020. 15:11

Dan hrvatske glagoljice

Učenici novinarske grupe, 21. veljače 2020. godine, povodom obilježavanja Dana hrvatske glagoljice pod velikim odmorom organizirali su radionicu na kojoj su se učenici upoznali s glagoljicom. Svim zainteresiranim učenicima napisali su njihova imena glagoljicom na straničnike ili su učenici sami pisali glagoljicom. Hvatska glagoljica je staroslavensko pismo nastalo sredinom 9. stoljeća, a Institut za hrvatski jezik i jezikoslovlje odabraoje 22. veljače kao spomen na dan kada je 1483. godine tiskana prva hrvatska knjiga – Misal po zakonu rimskoga dvora.

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Nevenka Harjač  datum: 2. 3. 2020. 12:53

Dan ružičastih majica

I ove smo godine obilježili Dan borbe protiv vršnjačkog nasilja odjeveni u ružičaste majice. Cilj Dana borbe protiv vršnjačkog nasilja (poznatijeg kao Dan ružičastih majica) bio je osvijestiti učenike i djelatnike škole o problemu vršnjačkog nasilja, o posljedicama neprihvatljivih ponašanja te o načinima reagiranja u slučaju da se nađu u ulozi žrtve ili svjedoka nasilja. Učenici su na satovima razrednog odjela podsjećeni na priču o nastanku inicijative Dana ružičastih majica te su ispisivali poruke usmjerene protiv vršnjačkog nasilja.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Nevenka Harjač  datum: 28. 2. 2020. 09:07

Dan zaljubljenih

U povodu Valentinova u našoj je školi organizirana prodaja različitih proizvoda koje su izradili učenici trećih i četvrtih razreda. Zainteresirani su mogli kupiti magnetiće, narukvice, srca, označivače stranica i slično, a sav prihod od prodaje proizvoda bit će uplaćen na račun UNICEF-a za projekt Škole za Afriku. Osim prodajom humanitarnog karaktera, Valentinovo je obilježeno i uređenjem panoa koji su učenici popunili papirnatim srcima na koja su upisivali što za njih znači ljubav.

  :: opširnije :: 


objavio: Nevenka Harjač  datum: 28. 2. 2020. 09:04

Županijsko natjecanje iz informatike -INFOKUP 2020

U petak, 14. veljače, u II. osnovnoj školi Varaždin održano je županijsko Natjecanje iz informatike – INFOKUP 2020 za učenike od petog do osmog razreda osnovne škole.

Učenici su se natjecali u četiri kategorije: Programiranje (LOGO), Osnove informatike (7. i 8. razred) i Digitalne kompetencije (5. i 6. razred) u pratnji mentorice, učiteljice informatike Nevenke Harjač.

Na natjecanju je sudjelovalo  devet učenika naše škole :

Iskra Županić, 5.b,  programiranje LOGO, osvojila je 1. mjesto i

                                   Digitalne kompetencije, 1. mjesto

Andreja Kundija, 5.b, programiranje LOGO, osvojila je 4. mjesto i

                                   Digitalne kompetencije, 7 . mjesto

Antonio Šprem, 6. b, programiranje LOGO, osvojio je 1. mjesto

Ema Žulić, 6.bDigitalne kompetencije, 11. mjesto

Žan Barlek, 7. a, programiranje LOGO, 3. mjesto i

                                Osnove informatike, 8. mjesto

Jan Kuća,  7. a, programiranje LOGO, 1. mjesto

Mia Gal, 7.a, Osnove informatike, 4. mjesto

Lucija Zver, 7. a,  Osnove informatike, 7. mjesto

Karlo Svetec, 8. b, programiranje LOGO, 3. mjesto, i Osnove informatike, 2. mjesto.

Čestitamo!

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Nevenka Harjač  datum: 18. 2. 2020. 15:02

Županijsko natjecanje u odbojci

U našoj je školi 11. veljače održano Županijsko natjecanje u ženskoj odbojci. Ukupno se natjecalo 6 ekipa. Na kraju turnira najuspješnija je bila ekipa Ivanca dok su naše cure osvojile srebro. Ekipa Ivanca plasirala se na poluzavršnicu.

 

Poredak ekipa:

1. Ivanec

2. Lepoglava

3. Ludbreg

4.Cestica

5. I. OŠ Varaždin

6. Kneginec Gornji

 

  :: opširnije :: 


objavio: Nevenka Harjač  datum: 17. 2. 2020. 15:16

Međuopćinska smotra LiDraNo

Međuopćinska smotra LiDraNo – smotra literarnog, dramskog, scenskog i novinarskog stvaralaštva za učenike osnovnih škola s našeg područja održana je 6. veljače 2020. godine u OŠ Izidora Poljaka Višnjica. Našu školu predstavljala je učenica Karla Mesec koja je u kategoriji samostalnog scenskog izraza predložena za Županijsku smotru LiDraNo. Karla je interpretirala pjesmu Balada iz predgrađa autora Dobriše Cesarića.

Čestitamo!

  :: opširnije :: 


objavio: Nevenka Harjač  datum: 11. 2. 2020. 22:21

Međuopćinsko natjecanje u odbojci

28. siječnja 2020. održano je Međuopćinsko natjecanje u ženskoj odbojci i to u dvije kategorije, za učenice 7-ih i 8-ihrazredi te učenice 5-ih i 6-ih razreda.

Najuspješnije u kategoriji 7-ih i 8-ih razreda bile su djevojčice naše škole dok su u kategoriji 5-ih i 6-ih razreda 1. mjesto osvojile djevojčice iz Ivanca.

  :: opširnije :: 


objavio: Nevenka Harjač  datum: 11. 2. 2020. 22:18

Županijsko natjecanje iz nogometa

Županijsko natjecanje iz nogometa održavalo se u Areni Varaždin 14. siječnja 2020. godine. Sudjelovali su učenici sedmih i osmih razreda. Naša škola je osvojila 1. mjesto i plasirala se u finale. Finale se održalo 17. siječnja u Areni Varaždina, a učenici naše škole osvojili su 4. mjesto.

  :: opširnije :: 


objavio: Nevenka Harjač  datum: 11. 2. 2020. 22:15

Dan sigurnijeg interneta 2020

Naša  škola  i ove se školske godine nizom aktivnosti uključila  u akciju “„Sigurniji internet za djecu i mlade“ koja se već redovito održava svake godine drugog utorka u veljači. Ove godine je to 11. veljača . Kao i  prijašnjih godina i ove smo na satu informatike imali različite aktivnosti. Ove godine je tema bila:

                 Dan sigurnijeg interneta 2020

                     Zajedno za bolji internet!

Na satu informatike učenici 5. do 8. r. su  izrađivali priče u Word-u , stripove, umne mape , postere i radove u  WEB  a2.0 alatu po želji- Toon Doo, Powtoon, Bubble.us, Pixton . Izdvojili smo savjete za djecu za sigurno i odgovorno korištenje Interneta, te izradili pano u holu škole.

Zaključili smo da se djeci svidio ovakav nov, zanimljiv način rada jer su mogli pokazati svoju kreativnost, a izrađivanjem radova naučili su više i o samom alatu, ali i o sigurnom i odgovornom korištenju interneta. Primijetili su da najviše nauče upravo kad sami izrađuju radove na temu.

Link na službeni video Dana Sigurnijeg interneta 2020

   

 

  :: opširnije :: 


objavio: Nevenka Harjač  datum: 11. 2. 2020. 12:25

Obavijest Vijest ima dokument u privitku

Odluka o produljenju nastavne godine 2019./2020. nalazi se u privitku.

  :: opširnije :: 


objavio: Nevenka Harjač  datum: 23. 12. 2019. 10:05

Božićna priredba

Svečana božićna priredba održana je 19. prosinca u ispunjenoj lepoglavskoj školskoj dvorani. U božićnu čaroliju uvele su nas voditeljice Karla Mesec i Marina Sanković. Priredbu su uveličale male glumice, polaznice dramske skupine, zboraši, tamburaši, recitatori i folkloraši.  Božićnom ugođaju pridonijeli su svi mali i veliki izvođači koji su prizvali ugođaj  i duh Božića. Priredba je završila božićnom čestitkom i željama da se svima srca ispune veseljem, toplinom, ljubavlju i lijepim željama! 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Nevenka Harjač  datum: 20. 12. 2019. 12:24

Obilježen Mjesec borbe protiv ovisnosti

U sklopu obilježavanja Mjeseca borbe protiv ovisnosti načelnik Policijske postaje Ivanec Mario Medenjak u četvrtak, 12. prosinca, učenicima osmih razreda održao je predavanje na temu prevencije ovisnosti te zlouporabe alkohola i droge. Cilj predavanja je prevencija ovisnosti i zlouporabe droga. Tijekom predavanja policijski je službenik naglasak stavio na put do ovisnosti i kažnjiva ponašanja do kojih nerijetko vode različite ovisnosti. Posebnost održanog predavanja sastoji se u brojnim primjerima iz prakse koje je g. Medenjak iznio učenicima kako bi im što više približio različite posljedice ovisnosti i zlouporabe alkohola i droge.

  :: opširnije :: 


objavio: Nevenka Harjač  datum: 17. 12. 2019. 10:11

Skupljanje za socijalnu samoposlugu „Kruh svetog Antuna Varaždin“

Učenici i djelatnici naše škole po sudjelovali su u akciji prikupljanja prehrambenih i higijenskih artikala za socijalnu samoposlugu „Kruh svetog Antuna Varaždin“. Cilj ove akcije je povećanje socijalne osjetljivosti za potrebe ljudi i obitelji koji imaju malo ili nemaju ništa. Akcija se provela na način da je svaki učenik ili djelatnik škole prema svojim mogućnostima darovao prehrambene ili higijenske artikle. Inače, socijalna samoposluga je volonterski projekt Franjevačkog svjetovnog reda i Franjevačke mladeži pokrenut 17. 12. 2013. g. koji je organiziran na način da osobe daruju prehrambene i higijenske artikle koji se zatim uručuju socijalno najugroženijim pojedincima i obitelji.

Zahvaljujemo svima koji su svojim doprinosom pripomogli ovoj akciji kako bi socijalno osjetljivim skupinama uljepšali ove božićne blagdane.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Nevenka Harjač  datum: 13. 12. 2019. 12:02

Medeni dan

Program školskog mednog dana i promocije hrvatskih pčelinjaka kojim se želi promovirati med lokalnih proizvođača (med s hrvatskih pčelinjaka) i podignuti svijesti djece od rane dobi o potrebi konzumacije domaćih poljoprivrednih proizvoda.  

U našoj školi medeni je dan obilježen 9. prosinca. Učenici prvih razreda dobili su med zapakiran u „nacionalnu staklenku za med“. Učenici su pobliže upoznati o važnosti pčelarstva za sveukupnu poljoprivredu i bioraznolikost na Zemlji te su uz med podijeljene edukativne slikovnice kao početna osnova za upoznavanje pčelarstva.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Nevenka Harjač  datum: 9. 12. 2019. 23:15

Cvijet za ljepši grad

Već tradicionalno Turistička zajednica grada Lepoglave organizirala je izložbu i dodjelu priznanja u sklopu manifestacije „Cvijet za ljepši grad“. Izložba fotografija kuća i okućnica, dječjih likovnih radova te fotografija učenika postavljena je u prostorijama TKICA-a. Među likovnim radovima iz naše škole nagrađeni su radovi učenika 1. B razreda. Nagrađeni učenici su Unna Žulić, Bruno Županić, Leo Šobak i Mike Škrbec, a njihova mentorica je učiteljica Valentina Končevski. Nakon svečanog dijela, uslijedilo je razgledavanje izložbe te druženje.   

 

  :: opširnije :: 


objavio: Nevenka Harjač  datum: 9. 12. 2019. 23:02

Blagdan Svetog Nikole

Našu školu 6. 12. posjetio je Sveti Nikola. Razveselio je sve učenike škole poklonivši im paketiće slatkiša koje je i ove godine osigurao Grad Lepoglava. Učenici nižih razreda zahvalili su Nikoli otpjevavši mu nekoliko pjesmica i obećali da će učiti i biti dobri.

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Nevenka Harjač  datum: 9. 12. 2019. 22:47

Posjet Višnjanu

Kaja Zver i Iskra Županić bile su u Znanstveno edukacijskom centru Višnjan u Youth Science Camp (YSC). Učenice su u Znanstveno edukacijskom centru Višnjan bile od 7. 11. 2019. do 10. 11. 2019. godine. Sudjelovale su na mnogo radionica i slušale predavanja iz područja astronomije, fizike, biologije, kemije, voćarstva i drugih znanosti. Posjetile su i poznatu Zvjezdarnicu  Višnjan. Kaja i Iskra napravile su plakat i prezentaciju na temu Posmeđenje jabuka. Posjet Višnjanu bio je vrlo poučan i zanimljiv.

Iskra Županić 5. b

  :: opširnije :: 


objavio: Nevenka Harjač  datum: 5. 12. 2019. 12:55

Tulum s(l)ova!

Čitanje iz užitka organzirano je i ove godine. Četrnaestero zaljubljenika  u pisanu riječ okupilo se na Tulumu s(l)ova 15. 11. u prostoriji školske knjižnice. Pod vodstvom učiteljica hrvatskoga jezika, pedagoginje i knjižničarke učenici su proveli četverosatnu  zanimljivu večer.

Druženje je započeto motivirajućim dramskim igrama. Glavni dio  Tuluma rezerviran je za ceremonijalno čitanje pod svjetlom džepnih svjetiljaka. Učenici su  nastojali čitanjem  odabranog ulomka ili pjesme potaknuti svoje prijatelje da posegnu za tim djelom i prepuste se čaroliji čitanja.

Nakon čitanja uslijedila je projekcija filma Čudo redatelja Stephena Chboskya iz 2017. god., topla i dirljiva priča o dječaku koji živi s teškim genetskim poremećajem, priča puna ljudskosti i nade.

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Nevenka Harjač  datum: 20. 11. 2019. 11:25

Dan sjećanja na žrtve Vukovara

U našoj školi 18. studenog obilježen je Dan sjećanja na žrtve Vukovara. Svaki učitelji na početku prvog sata razgovarao je s učenicima o vukovarskoj tragediji i stradanjima koja su se dogodila u Vukovaru 1991. godine. U holu škole učenici likovne grupe prigodno su uredili pano koji u slikam priča priču o gradu heroju.

Pričom Siniše Glavaševića, koju su učenici čuli,  izrečena je snažna poruka: „Morate iznova graditi. Prvo svoju prošlost, tražiti svoje korijenje, zatim svoju sadašnjost, a onda, ako vam ostane snage, uložite je u budućnost. I nemojte biti sami u budućnosti. A grad, za nj ne brinite, on je sve vrijeme bio u vama. Samo skriven. Da ga krvnik ne nađe. Grad - to ste vi.“

  :: opširnije :: 


objavio: Nevenka Harjač  datum: 20. 11. 2019. 11:22

Najčitači Varaždinske županije

U Županijskoj palači u Varaždinu 9. 11.  održana je svečanost obilježavanja Dana hrvatskih knjižnica, a tim su povodom proglašeni najčitači školskih i gradskih knjižnica za školsku godinu 2017./2018.

Nagrade najčitačima  uručili su zamjenik župana Varaždinske županije Tomislav Paljak i pročelnik Upravnog odbora za prosvjetu, kulturu i sport Varaždinske županije dr.sc.Miroslav Huđek. Zamjenik Paljak obratio se prisutnima te istaknuo kako treba poticati sve mlade da čitaju, da se na taj način upoznaju sa svijetom knjige. „Čitajući otkrili ste svijet u kojem slušate sami sebe, a to je danas posebno važno, jer na taj način slušate i druge. Knjiga nikad nije i ne smije izgubiti smisao, ona mijenja svoj oblik, je li  to e-knjiga, tvrda korica ili nešto treće, ona će svakako opstati i to zbog vas, naših dragih čitača“, rekao je zamjenik župana Paljak te naglasio kako Županija već petu godinu zaredom provodi jedinstvenu akciju „Proglašenje najboljih čitača u osnovnim i srednjim školama Varaždinske županije te u gradskim knjižnicama“.

Najčitačima u našoj školi proglašeni su David Županić, učenik 2. razreda i Rea Dubovečak, učenica 7. razreda.

Čestitamo vam i nastavite uživati u čitanju!

 

  :: opširnije :: 


objavio: Nevenka Harjač  datum: 20. 11. 2019. 11:20

Stručni posjet učitelja

Učitelji OŠ Ante Starčevića Lepoglava posjetili su grad Banja Luku i Katolički školski centar Banja Luka. U Centru su ih dočekali i ugostili mons. Ivica Božinović, direktorica Opće gimnazije Katoličkog školskog centra Anđa Tomić i profesorica povijesti Sanela Tuckešić. U poslijepodnevnim satima učitelji su razgledavali grad Banja Luku uz stručno vodstvo profesorice povijesti Sanele Tuckešić. Posjetili su važne znamenitosti grada, Gospodarsku ulicu, Narodno pozorište, tvrđavu Kastel, Palatu Republike, Hram Hrista Spasitelja…Ovaj posjet ujedno je bilo i stručno usavršavanje učitelja.

  :: opširnije :: 


objavio: Nevenka Harjač  datum: 18. 11. 2019. 14:48

Terenska nastava na Ivan brdo

Terenska nastava na Ivan brdoU petak, 8. studenoga, učenici 6. a i b razreda bili su terenskoj nastavi na Ivan brdu iz Informatike, Prirode, Hrvatskoga jezika i Njemačkoga jezika. Krenuli su po završetku prvog sata. Kad su stigli na Ivan brdo, podijelili su se u grupe te dobili zadatke. Nakon određenog vremena, istraživanja i bilježenja, učenici su se okupili i svaka grupa prezentirala je ono što je pronašla i zabilježila. Na kraju je slijedila analiza radova te povratak u školu gdje su učenici nastavili s izradom prezentacija i plakata. 

  :: opširnije :: 


objavio: Nevenka Harjač  datum: 13. 11. 2019. 13:22

ATOM liga

U četvrtak, 7. studenog 2019. g. od 13h do 14:30h, u našoj školi održano je prvo (zimsko) kolo natjecanja ATOM lige. Sudjelovale su 3 ekipe učenika osmih razreda: 

1. ekipa: Marina Sanković, Nikolina Štefanek, Alen Frketin

2. ekipa: Ivan Erdec, Matija Putanec, Karlo Svetec

3. ekipa: Lorena Dubovečak, Viktorija Bračko, Alen Bračko

ATOM liga ekipno je natjecanje učenika osnovnih i srednjih škola u znanju matematike, fizike i kemije. Nastala je sa željom popularizacije prirodoslovlja i matematike, veće motivacije učenika i njihovih mentora u radu te poticanja zajedništva i timskog rada. Organizator natjecanja je MAT, obrt za poduku, vlasnice prof. matematike Maje Zelčić.  

 

  :: opširnije :: 


objavio: Nevenka Harjač  datum: 13. 11. 2019. 13:19

Književni susret s Jadrankom Bitencom

Književni susret održan je  5. studenoga, a bio je namijenjen učenicima od 4. do 8. razreda. Susret je organiziran u suradnji s Izdavačkom kućom Alfa.

Jadranko Bitenc autor je popularnih romana za djecu i mlade: Lana, godina mačkeLjeto na koljenimaTwist na bazenu, Pyjama blues. Bitenc je autor i romana za tinejdžere Osmijeh nepopravljivog optimista Meko okidanje te romana za odrasle Statist. Radio je i kao novinar u Poletu, kao nastavnik i kao knjižničar. Zastupljen je u antologijama dječje i tinejdžerske književnosti.

Ovom prilikom književnik je predstavio roman Twist na bazenu. To je autobiografski roman koji govori o problemima alkoholizma i nasilja u obitelji. Pisac je učenike oduševio svojom energijom i duhovitošću.  Učenicima  je poklonio autogram, a mladim novinarima intervju koji će biti objavljen u školskom časopisu..

  :: opširnije :: 


objavio: Nevenka Harjač  datum: 7. 11. 2019. 15:30

Prevencija ovisnosti

Načelnik Policijske postaje Ivanec Mario Medenjak i socijalni pedagog Mirko Bistrović održali su 29. listopada predavanje za roditelje učenika sedmih i osmih razreda. Predavanje je održano s ciljem prevencije ovisničkih ponašanja kod djece te podizanja razine svijesti o ulozi roditelja u sprečavanju ovisničkih ponašanja. Tijekom predavanja naglasak je stavljen na postepen put do ovisnosti i kažnjiva ponašanja do kojih nerijetko vode različite ovisnosti.

Roditeljima su dati savjeti i smjernice na koja ponašanja obratiti pozornost a koja bi mogla ukazivati na ovisničko ponašanje. Također je pojašnjena važnost pravovremene i što ranije intervencije.

  :: opširnije :: 


objavio: Nevenka Harjač  datum: 7. 11. 2019. 15:29

Skupljanje za socijalnu samoposlugu „Kruh svetog Antuna Varaždin“

Učenici i djelatnici naše škole po sudjelovali su u akciji prikupljanja prehrambenih i higijenskih artikala za socijalnu samoposlugu „Kruh svetog Antuna Varaždin“. Cilj ove akcije je povećanje socijalne osjetljivosti za potrebe ljudi i obitelji koji imaju malo ili nemaju ništa. Akcija se provela na način da je svaki učenik ili djelatnik škole prema svojim mogućnostima darovao prehrambene ili higijenske artikle. Inače, socijalna samoposluga je volonterski projekt Franjevačkog svjetovnog reda i Franjevačke mladeži pokrenut 17. 12. 2013. g. koji je organiziran na način da osobe daruju prehrambene i higijenske artikle koji se zatim uručuju socijalno najugroženijim pojedincima i obitelji.

Zahvaljujemo svima koji su svojim doprinosom pripomogli ovoj akciji.

            

  :: opširnije :: 


objavio: Nevenka Harjač  datum: 29. 10. 2019. 14:47

Terenska nastava u Zagreb i Oroslavlje

U petak, 18. listopada 2019. godine, učenici šestih i sedmih razreda bili su na terenskoj nastavi u Zagrebu i Oroslavlju.

 U Zagrebu su prisustvovali kazališnoj predstavi „Ako kažeš, gotov si!“ u GK „Žar ptica“ koja bila poučna i zanimljiva. Predstava govori o problemu vršnjačkog nasilja i pitanjima kako prepoznati te kako se nositi s problemima, a nastala je prema tekstu Dine Vukelića u režiji Krešimira Dolenčića. Nakon odgledane predstave, uputili su se prema Oroslavlju u Park znanosti.

U Parku znanosti učenici su imali prilike razgledati i doživjeti uz stručno vodstvo interaktivne zananstvene i edukativne sadržaje. Sadržaje čine eksponati, od kojih svaki pokazuje i dokazuje zanimljive pojave iz područja geografije, fizike ili atronomije. Učenicu su na  Glazbenoj ogradi  mogli odsvirati određenu melodiju lupkanjem po cijevima, na Spiralnim adaptacijama naučili su o tromosti ljudskoga oka i doživjeli nesvakidašnje optičke iluzije gledajući u njih. Kod Zvučnih zrcala koja su udaljena 20 metara, mogli su čuti jedan drugoga, iako su šaptali. Crtić vrtić eksponat je koji stvara iluziju pokreta crtanih likova. Učenici su razgledali još i Diskove inercije, Impulsno njihalo, Labirint ogledala... Slijedilo je slobodno vrijeme i povratak u Lepoglavu.

  :: opširnije :: 


objavio: Nevenka Harjač  datum: 29. 10. 2019. 14:37

Dan kravate

U našoj je školi 18. listopada obilježen Dan kravate koji se obilježava s ciljem promicanja kravate kao dijela hrvatske, europske i svjetske kulturne baštine te posebnog medija komunikacije. Na taj dan učenici i djelatnici škole nosili su kravatu, učenici su izrađivali kravate od papira te su se fotografirali tvoreći svojim tijelima oblik kravate. Kravata, odjevni predmet koji je u upotrebi već desetljećima, jedini je hrvatski simbol univerzalno poznat i cijenjen, a prepoznatljiv je i na svjetskoj razini. Simbol je otmjenosti i muške kulture odijevanja, ali ju u odijevanju sve više koriste i žene.

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Nevenka Harjač  datum: 24. 10. 2019. 13:23

Obnova štukatura na lepoglavskoj crkvi

U okviru prezentacije završenih konzervatorsko-restauratorskih radova na štukaturi kapele svetog Trojstva održana je i zanimljiva radionica na kojoj su okupljeni imali prigode upoznati se s tehnikama i načinima restauracije štukatura. Radionicu su vodili konzervatori koji svakodnevno u lepoglavskoj crkvi rade na očuvanju iznimnog kulturnog blaga. S posebnim zanimanjem u radionicu su se uključili i učenici naše škole.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Nevenka Harjač  datum: 21. 10. 2019. 11:41

Posjet pekari Klasje

U sklopu obilježavanja Dana kruha i zahvalnosti za plodove zemlje učenici prvih i drugih razreda u petak, 18. listopada 2019., posjetili su lepoglavsku pekaru Klasje d. o. o. Pri dolasku u pekaru učenici su u pratnji vlasnika pekare, Ane i Stjepana Klasa razgledali pekaru. Učenici su imali priliku vidjeti strojeve pomoću kojih se izrađuju pekarski proizvodi, mogli su naučiti od kojih se vrsta brašna rade peciva i kruh i kako se oni peku. Učenici su se okušali u izradi pekarskih proizvoda. Na kraju posjeta učenici su se zasladili  kolačima, sokom i vrućim klipićima kojima ih je počastila pekara Klasje.

  

 

  :: opširnije :: 


objavio: Nevenka Harjač  datum: 21. 10. 2019. 11:20

MAKE X EUROPEAN OPEN 2019.

 MakeX Robotics Competition

U subotu, 12. listopada 2019.  u Zagrebu je održano Europsko natjecanje iz robotike - MAKE X EUROPEAN OPEN  2019. To je natjecanje u naprednoj edukacijskoj robotici kao svojevrsna nadogradnja Croatian Makers Lige u organizaciji udruge IRIM.

Na završnom je natjecanju sudjelovalo 300 natjecatelja u 92 ekipe u dvije dobne skupine, mlađoj -16 ekipa (1. - 5. razred osnovne škole) i starijoj 76 ekipa (6. - 8. razred osnovne škole).

Našu školu predstavljali su  Karlo Svetec 8. b i Jan Kuća, 7. a. s mentoricom - učiteljicom informatike Nevenkom Harjač. Tema natjecanja je bila  “Zaštitnik grada” (City Guardian). Natjecatelji su programirali robote i rješavali zadatke koristeći logičko razmišljanje, strateško planiranje timova i rješavanje problema poput pomicanja objekata, praćenja linija, prepoznavanja boja, itd.

Uz prisustvo svih vodećih ljudi IRIM-A, MAKE X  je  otvorio Nenad Bakić, idejni začetnik IRIM-a, te pozvao mentore na konferenciju u sklopu projekta “STEM revolucija u zajednici” koja se odvijala za vrijeme natjecanja.

Djeca su vidljivo uživala te na taj način dokazala ono što promovira udruga IRIM a to je da znanje može biti važnije od ocjena, a da učenje može biti zabavno.

  

  :: opširnije :: 


objavio: Nevenka Harjač  datum: 15. 10. 2019. 15:08

Dan učitelja

U cijelom svijetu 5. listopada obilježava se Dan učitelja. Taj je dan obilježen i u našoj školi. Već tradicionalno školu je posjetio gradonačelnik Marijan Škvarić koji je učiteljima čestitao njihov dan te istaknuo važnost njihova posla naglasivši pritom da je učiteljski posao jedan od najvažnijih za sveukupan razvoj društva.

Cilj Dana učitelja je isticanje važnosti rada učitelja i nastavnika i njihov utjecaj na razvoj društva, stoga se taj dan obilježava u više od 100 zemalja svijeta. Proglasio ga je UNESCO 1994. godine u spomen na isti datum 1966. godine kada je potpisana Preporuka o statusu učitelja.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Nevenka Harjač  datum: 14. 10. 2019. 14:14

Jozo Bozo u našoj školi

U srijedu 9. listopada 2019. godine učenike nižih razreda naše škole svojim je trikovima zabavljao Jozo Bozo. Učenici su imali priliku aktivno sudjelovati u njegovom nastupu te su osim zabave ponešto i naučili. Posjet Joze Boze financirao je Grad Lepoglava povodom „Dječjeg tjedna u Lepoglavi“.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Nevenka Harjač  datum: 14. 10. 2019. 13:19

Europski dan jezika

Naša je škola 28. rujna na Franjevačkom trgu u Varaždinu sudjelovala u projektu obilježavanja Europskog dana jezika. U projekt su se uključile 22 škole s područja Varaždinske županije. Na desetak štandova učenici i djelatnici škola i udruga promovirali su važnost učenja jezika. Cilj je Dana jezika jačati javnu svijest o važnosti učenja jezika, promicati jezičnu i kulturnu raznolikost Europe te potaknuti cjeloživotno učenje jezika. Okupljeni su promovirali njemački jezik i poticali na veći interes za učenje. Našu školu predstavljale su učenice Petra Borlinić 8. B, Antonela Gregur 8. A i Tea Špiranec 8. Au pratnji učiteljice njemačkog jezika Lorene Belač.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Nevenka Harjač  datum: 7. 10. 2019. 12:58

Europski školski sportski dan Vijest ima dokument u privitku

Europski školski sportski dan je paneuropske inicijative čiji je glavni cilj promocija tjelesne aktivnosti i zdravlja. Inspiriran je mađarskim školskim sportskim danom koji od 2006. godine vrlo uspješno organizira Mađarski školski sportski savez. Tog dana veliki broj škola u Mađarskoj organizirale su sportske aktivnosti po svom izboru u minimalnom trajanju od 120 minuta, a u koje je bilo uključeno više od 200 000 djece s ciljem promocije tjelesne aktivnosti i zdravlja.

Učenici naše škole 27. rujna 2019. godine obilježili su Europski školski sportski dan. Svi učenici od 1. do 8. razreda trčali su cross na športsko-rekreacijskom centru „PRC“. Učenici su trčali u nekoliko kategorija, učenici 1. i 2. razreda trčali su 250 m, 3. i 4. razreda 350 m, 5. i 6. razreda 500 m i učenici 7. i 8. razreda 650 m. Najuspješnijim trkačima i trkačicama dodijeljene su medalje.

                                                                                             Novinarke 5.b razreda

Pod opširnije u privitku nalazi se tabela s rezultatima u trčanju .

 

  :: opširnije :: 


objavio: Nevenka Harjač  datum: 30. 9. 2019. 14:29

Memorijalni turnir „Zlatkov pokal“

„Zlatkov pokal“ je memorijalni turnir u nogometu koji se održao u OŠ Leskovec u Sloveniji. Taj turnir održava se svake godine u čast poginulom učeniku i sportašu Zlatku, a ove godine turnir se održao 19. rujna. Naša škola već dugi niz godina sudjeluje na prijateljskom turniru.

Učiteljica Irena Premuž i sedam učenika naše škole sudjelovali su na Zlatkovom pokalu u Sloveniji i osvojili su drugo mjesto od ukupno pet ekipa.

                                                                                                         Novinarke 5. B

 

  :: opširnije :: 


objavio: Nevenka Harjač  datum: 23. 9. 2019. 13:42

Berba jabuka

Učenici naše škole uključili su se u berbu jabuka u školskom voćnjaku. Ove godine jabuke nisu  bile rodne kao proteklih godina, ali i ovaj mali dio uroda bit će poslužen učenicima u školskoj kuhinji te će se na taj način osigurati zdravi, voćni obrok.

                                   

  :: opširnije :: 


objavio: Nevenka Harjač  datum: 20. 9. 2019. 11:31

Čipkarski festival

Svake godine učenička zadruga „Stezica“ sudjeluje na tradicionalnoj manifestaciji čipke koju organiziraju Grad Lepoglava, Turistička zajednica grada Lepoglave i organizacijski odbor.

23. Međunarodni festival čipke održan je pod visokim pokroviteljstvom predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović, a zemlja partner bila je Kraljevina Španjolska. Čipkarice naše škole 13. rujna sudjelovale su na svečanom otvorenju Festivala čipke. Učenici su u narodnim nošnjama sudjelovali u podizanju festivalske čipkarske zastave. Mlade čipkarice pokazale su svoje umijeće kreativnosti izrade čipke na štandu škole koji je bio u izložbenom prostoru. Tema ovogodišnjeg festivala bila je „Bajkovita kraljevska čipka“, a s najljepšim čipkama predstavile su se čipkarice iz 16 zemalje, Španjolske, Italije, Bih, Poljske, Brazila, Slovenije...

               

 

  :: opširnije :: 


objavio: Nevenka Harjač  datum: 20. 9. 2019. 08:42

Hrvatski olimpijski dan

Hrvatski olimpijski dan poznat pod skraćenim nazivom HOD, posvećen datumu utemeljenja HOO-a, 10. rujna, danas je opće prihvaćena manifestacija koja promiče važnost bavljenja sportskom aktivnošću, olimpijska načela izvrsnosti u svakom području, razumijevanje, mir i solidarnost među ljudima kao sastavnice olimpijskog djelovanja.

Naša škola tradicionalno svake godine obilježava Hrvatski olimpijski dan. Ove godine obilježen je 13. rujna, šetnjom od škole kroz središte grada, zaobilaznicom i natrag do škole. Sudjelovali su svi učenici od 1. do 8. razreda te njihovi učitelji.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Nevenka Harjač  datum: 20. 9. 2019. 08:37

Prvi dan nastave

U ponedjeljak 9. rujna započela je nova nastavna godina. Sve učenike i učitelje pozdravili su dogradonačelnik Hrvoje Kovač, ravnatelj škole Ratko Tomić i kapelan Andrija. Zaželjeli su im sretan i uspješan početak nove nastavne godine. Učenici od drugog do osmog razreda, u pratnji svojih razrednika, uputili su se u svoje učionice gdje su ih dočekale knjige i raspored sati.

Učenici prvih razreda u pratnji svojih roditelja stigli su u školu  u 10:30 sati. Učenici viših razreda dočekali su ih prigodnim programom, a zatim je učenike i njihove roditelje pozdravio  ravnatelj škole prof. Ratko Tomić.  Nestrpljive prvoškolce u njihove razrede prozvale su  učiteljice Ana Šumečki (1. a) i Valentina Končevski (1.b).

 

  :: opširnije :: 


objavio: Nevenka Harjač  datum: 13. 9. 2019. 10:28

Užina za sve II Vijest ima dokument u privitku

U privitku se nalazi Dopis o raspisivanju Poziva za besplatnu prehranu.

  :: opširnije :: 


objavio: Nevenka Harjač  datum: 31. 7. 2019. 16:01

ŠKOLSKA GODINA 2019./2020. Vijest ima dokument u privitku

Poštovani roditelji,

na web stranici škole, u privitku nalazi se popis obveznih udžbenika koji će se koristiti u 2019./2020. školskoj godini.

Prema odluci Ministarstva znanosti i obrazovanja, a temeljem Zakona o udžbenicima i drugim obrazovnim materijalima za osnovnu i srednju školu za školsku 2019./2020. godinu svim učenicima bit će osigurani besplatni udžbenici za obvezne i izborne predmete dok će nabavu ostalih dopunskih i pomoćnih nastavnih sredstava (radne bilježnice, atlasi, likovna mapa) financirati roditelji.

U 1. i 5. razredu te za predmete Biologija, Kemija i Fizika u 7. razredu, u kojima kreće primjena novih kurikuluma, koristit će se novi udžbenici. U 2., 3., 4., 6.,7.(osim BFK) i 8. razredu koristit će se rabljeni udžbenici.

 Svi udžbenici označeni su crnom bojom. Dopunski materijali i pomoćna nastavna sredstva označena su crvenom i zelenom bojom. Materijale označene crvenom bojom roditelji su obvezni kupiti. Preporuka je škole da roditelji kupe i materijale označene zelenom bojom.

Komplete udžbenika učenici će preuzimati u školi prvog dana nastave u novoj školskoj godini. Prilikom primitka udžbenika roditelj će potpisati Izjavu o prihvaćanju obveze vraćanja udžbenika, a temeljem Naputka o načinu uporabe, vraćanja i obnavljanja udžbenika i drugih obrazovnih materijala financiranih sredstvima iz državnog proračuna. Izjavom se roditelj obvezuje da će po završetku nastavne godine vratiti školi udžbenike u uporabnom stanju, odnosno da će u slučaju gubitka ili oštećenja nadoknaditi štetu. Roditelj koji ne prihvati obvezu vraćanja udžbenika ne može ostvariti pravo na korištenje udžbenika u narednoj školskoj godini.

Popis udžbenika nalazi se u privitku pod opširnije.

  :: opširnije :: 


objavio: Nevenka Harjač  datum: 10. 7. 2019. 10:05

ŠKOLSKA GODINA 2019./2020.

 

Odluka o početku i završetku nastavne godine, broju radnih dana i trajanju odmora učenika osnovnih i srednjih škola za školsku godinu 2019./2020.

Odluka o realizaciji odmora za učenike tijekom nastavne godine 2019/2020. u osnovnim i srednjim školama nad kojim osnivačka prava ima Varaždinska županija.

  :: opširnije :: 


objavio: Nevenka Harjač  datum: 12. 6. 2019. 13:08

PREHRANA UČENIKA U ŠKOLSKOJ GODINI 2019./2020. Vijest ima dokument u privitku

Tijekom svibnja bit će raspisan Javni poziv za financiranje prehrane djece u riziku od siromaštva. Za ostvarivanje prava za oslobađanje učenika od plaćanja školske kuhinje,  roditelji, posvojitelji ili skrbnici učenika trebaju priložiti sljedeću dokumentaciju:

 1.   molbu, odnosno zahtjev za oslobođenje učenika od plaćanja školske kuhinje u školskoj godini 2019./2020. (u prilogu pod opširnije)

2.  presliku Rješenja o priznavanju prava na doplatak za djecu ne starije od godinu dana.

     Rok za dostavu molbe, odnosno zahtjeva za oslobođenje učenika od plaćanja školske kuhinje treba dostaviti najkasnije do četvrtka, 31. 5. 2019., do 12,00 sati (dostaviti razredniku).

  :: opširnije :: 


objavio: Nevenka Harjač  datum: 13. 5. 2019. 22:02

Projekt " Užina za sve " Vijest ima dokument u privitku

Naziv projekta: „Užina za sve“

Razdoblje provedbe: školska godina 2018. – 2019.

Prijavitelj: Varaždinska županija

Partneri: 32 osnovne škole u Varaždinskoj županiji

Ukupna vrijednost projekta:  1.499.627,85 kn

EU sredstva: 100% iz Fonda europske pomoći za najpotrebitije, Operativni program za hranu i/ili materijalnu pomoć 2014. – 2020.

Trajanje projekta: 03.09.2018. – 14.06.2019.

Sažetak projekta:

Projektom se želi osigurati redovita i kvalitetna školska prehrana za djecu koja žive u siromaštvu ili su u riziku od siromaštva u osnovnim školama Varaždinske županije. Cilj projekta je unaprjeđenja kvalitete života, smanjenja rizika od siromaštva i socijalne isključenosti, čime će se stvoriti pozitivno okruženje, bolje zdravstveno stanje djece te kvalitetnije praćenje nastavnih aktivnosti.

Ciljna skupina su 1492 djece koja žive u siromaštvu ili su u riziku od siromaštva, a polaznici su osnovnih škola kojima je osnivač Varaždinska županija. U pravilu su to djeca iz socijalno ugroženih obitelji koja imaju poteškoća sa osiguranjem plaćanja školske prehrane.

  :: opširnije :: 


objavio: Nevenka Harjač  datum: 1. 4. 2019. 06:48

Projekt " Ja mogu " Vijest ima dokument u privitku

Projekt „Ja mogu“ odobren je u sklopu Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.“, Prioritetne osi 3. Obrazovanje i cjeloživotno učenje, Investicijskog prioriteta 10.3. Povećanje jednakog pristupa cjeloživotnom učenju za sve dobne skupine u formalnim, neformalnim i informalnim okruženjima, unapređivanje znanja, vještina i kompetencija radne snage te promicanje fleksibilnih načina učenja profesionalnim usmjeravanjem i vrednovanjem stečenih kompetencija, Specifičnog cilja 10.3.1. Omogućavanje boljeg pristupa obrazovanju učenicima u nepovoljnom položaju u predtercijarnom obrazovanju.

  :: opširnije :: 


objavio: Nevenka Harjač  datum: 13. 3. 2019. 13:48
» Arhiva naših vijesti    
 


Tražilica

Kalendar
« Rujan 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji


Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja

Anketa
Od sportova najviše volim ( sudjelovati, a ne gledati):

Oglasna ploča

Forum

Korisni linkovi
Dnevni tisak

Nacionalna kampanja

ISE projekt


Arhiva dokumenata

RSS Reader
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: nema podataka
preskoči na navigaciju